Două spitale prahovene primesc echipamente medicale performante pentru nou-născuţi

Sănătate| 11.10.2023| 149| 0| Petrache Ecaterina

În cadrul celei de a doua ediții a programului „Împreună din prima zi”, 16 unităţi medicale (secţii de neonatologie, terapie intensivă neonatală şi obstetrică-ginecologie) din 12 judeţe ale ţării vor fi dotate cu echipamente medicale.

Spitalul de Pediatrie Ploieşti și  Secţia de neonatologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti „Dr. Constantin Andreoiu” se află printre beneficiari.

Potrivit unui comunicat de presă al Organizaţiei Salvaţi Copiii, investiţia de 1,5 milioane de euro va include dotarea cu echipamente medicale performante de monitorizare a stării de sănătate a nou-născuţilor. Astfel, numărul total al spitalelor dotate prin programul „Împreună din prima zi” se ridică la 60, iar investiţia totală este de 2,5 milioane de euro.

Primul proiect al Fundaţiei OMV Petrom „Împreună din prima zi” are rezultate concrete pentru cele 45 de secţii de neonatologie şi maternităţi, care au fost dotate cu peste 170 de echipamente medicale performante.

Unităţile medicale vor fi dotate cu aparatură medicală de ultimă generaţie de monitorizare şi menţinere a stării de sănătate a nou-născuţilor, de exemplu: ecocardiograf, electroencefalograf, ventilator, bancă de lapte. Astfel, nou-născuţii cu probleme majore vor putea primi îngrijire adecvată, fără a se pierde timp vital prin căutarea unor soluţii de transfer la spitalele care au aparatura necesară.

„Sistemul de sănătate din România rămâne unul cu multiple vulnerabilităţi şi necesită atenţie şi implicarea atât a autorităţilor, cât şi a societăţii civile. Astăzi, diferenţa dintre viaţă şi o moarte o face calitatea aparaturii medicale, dar şi disponibilitatea ei: în multe cazuri unde spitalul nu este dotat corespunzător, timpul pierdut pentru a căuta soluţii de transfer într-un centru medical care să aibă un ventilator de suport respirator, de exemplu, se poate transforma într-o dramă pentru familie”, a explicat Gabriela Alexandrescu, preşedinte executiv Salvaţi Copiii România.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *