Termen limită pentru actualizarea sau depunerea dosarelor pentru locuințe sociale

Administrație| 10.10.2023| 243| 0| Petrache Ecaterina

Ploieștenii care au depus sau intenționează să solicite locuințe sociale trebuie să actualizeze sau să înregistreze dosarul până la date de de 7 decembrie 2023, anunță Primăria Municipiului Ploieşti, prin Administraţia Serviciilor Sociale Comunitare. Termenul este prevăzut în Legea nr. 114/1996, Legea locuinței, cu modificările şi completările ulterioare şi în Hotărârea Consiliului Local nr. 472/28.09.2023 privind aprobarea criteriilor de eligibilitate şi ierarhizare pentru stabilirea ordinii de prioritate în vederea repartizării locuințelor sociale.

Înregistrarea dosarelor, dar și consilierea solicitanților de locuinţă socială se vor realiza la sediul Administraţiei Serviciilor Sociale Comunitare din Ploieşti, str. Piaţa Eroilor nr. 1A, Serviciul Locuinţe Sociale, după următorul program:

LUNI -JOI: 09.00 – 16.00
VINERI: 09.00 – 12.00

Actele justificative pe care solicitanții de locuinţe sociale trebuie să le prezinte, în vederea analizării cererilor pentru repartizarea de locuințe sociale, sunt prevăzute în Anexa nr. 2 la H.C.L nr. 472/28.09.2023.

Conform acesteia, solicitantul va completa o cerere tip care va fi însoțită de:

  1. Copii ale actelor de identitate ale tuturor membrilor de familie;
  2. Copii ale actelor de stare civilă;
  3. Documente venit, după caz:
    – Copii ale taloanelor de plată pe ultimele 12 luni pentru solicitanţii care sunt pensionari, beneficiază de ajutor de somaj sau alocații de sprijin, indemnizaţii de încadrare în grad de handicap.
    – În cazul salariaților se vor prezenta adeverințe de salariat eliberate de angajator din care să reiasă venitul net lunar realizat de salariat pe ultimele 12 luni;
    – Adeverințele eliberate de organele financiare teritoriale în care să se menționeze veniturile realizate de membrii majori ai familiei.
    – Sentințe civile de divorţ, sentințe de încredințare minori, sentințe de stabilire pensii alimentare.
    – Orice altă dovadă de venit.

În cazul în care solicitanții nu realizează venit, ei vor da în fața funcţionarilor publici din cadrul Serviciului Locuinţe Sociale o declarație pe proprie răspundere în care să specifice acest lucru.

  1. Adeverințe din care să reiasă că minorii aflați în întreţinere frecventează cursurile unei instituții de învăţământ şi dacă primesc bursă.
  2. Copii ale contractelor de închiriere/comodat pentru spațiul locativ în care solicitantul locuieşte.
  3. Declaraţia proprietarului imobilului din care să reiasă că tolerează în spațiu pe solicitantul de locuință socială împreună cu familia acestuia sau copii ale actelor de proprietate ale persoanelor care tolerează în locuința lor pe solicitantul de locuință socială și familia acestuia.
  4. Copii ale cerificatelor de invaliditate, după caz, certificate de încadrare în grad de handicap sau copii ale certificatelor medicale care să ateste că solicitantul şi/sau membrii familiei acestuia suferă de o boală cronică.
  5. La înregistrarea dosarului de locuință socială solicitantul va prezenta o declarație notarială potrivit căreia, acesta nu deţine locuinţă proprietate personală, nu a înstrăinat o locuință proprietate după 01 ianuarie 1990, nu a beneficiat de sprijinul statului în credite şi execuție pentru realizarea unei locuințe şi nu deţine, în calitate de chiriaș, o locuință din fondul locativ de stat.
  6. Acte doveditoare din care să reiasă că solicitantul şi familia sa au fost evacuați din imobile care au făcut obiectul legilor proprietății (sentințe civile definitive, contracte de închiriere expirate, dispoziții ale primarului sau orice alte notificări din care să reiasă că imobilul a fost revendicat de foştii proprietari).
  7. Acte doveditoare pentru solicitanții proveniți din instituții de ocrotire socială;
  8. Acte doveditoare care atestă calitatea de beneficiar al prevederilor Legii recunoştinţei pentru victoria Revoluţiei Române din Decembrie 1989, pentru revolta muncitorească anticomunistă de la Brașov din Noiembrie 1978 și pentru revolta muncitorească anticomunistă din Valea Jiului — Lupeni — August 1977 nr. 341/2004, cu modificările și completările ulterioare şi ai prevederilor Decretului — lege nr. 118/1990 privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive politice de dictatura instaurată cu începere de la 6 Martie 1945, precum şi celor deportate în străinătate ori constituite în prizonieri, republicat, cu modificările şi completările ulterioare;

12.Ordin de protecție emis de organele de poliție și/sau ordin de protecție emis de instanța de judecată din care sa reiasă faptul că, solicitantul de locuință socială este victimă a violenței domestice.

13.Orice alt document apreciat de solicitant ca o dovadă pentru obținerea unei locuințe sociale.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *