În filmările pentru serialul „Ocolul pământului în 80 de zile” apare și Palatul Culturii din Ploiești

Cultură| 10.10.2023| 169| 0| Virgil Rădulescu

Serialul, în premieră pe TVR 2, „Ocolul pământului în 80 de zile”, cea mai recentă coproducţie Franţa, Germania, Italia şi Regatul Unit a anului 2021, a fost filmat în Africa de Sud şi România, iar peisajele şi clădirile din Bucureşti şi Ploieşti au recompus atmosfera interbelică din Londra, Paris şi chiar New York.

Începând de mâine, 11 octombrie, telespectatorii TVR 2 sunt invitaţi să urmărească, de la ora 19.05, cea mai recentă ecranizare a romanului omonim semnat de Jules Verne, „Ocolul pământului în 80 de zile” („Around the World in 80 Days”).

Miniseria, coproducţie Franţa, Germania, Italia şi Regatul Unit a anului 2021, are opt episoade şi va fi difuzată zilnic, din 11 octombrie, de la ora 19.05.

Regia îi aparţine lui Steve Barron, iar în rolurile principale îi revedem pe actorul scoţian David Tennant, ca exploratorul britanic Phileas Fogg, care îşi asumă pariul de a înconjura globul în 80 de zile şi actorul francez Ibrahim Koma, în rolul valetului Jean Passepartout. Cei doi sunt însoţiţi în aventura lor de tânăra jurnalistă Abigail Fix, interpretată de actriţa Leonie Benesch.

O parte a serialului a fost filmat în România, iar clădirile din Bucureşti – în special arhitectura cu influenţă franceză a Centrului Vechi – şi respectiv Ploieşti au recompus atmosfera din Londra, Paris şi New York.

Palatul Culturii din Ploieşti, unde în prezent funcţionează Biblioteca Judeţeană şi Muzeul Judeţean de Ştiinţele Naturii, cu o arhitectură monumentală, specifică perioadei interbelice, a fost ales să redea atmosfera de secol XIX a gărilor din New York.

Filmările producţiei „Ocolul pământului în 80 de zile” au început în iarna anului 2020, dar au fost întrerupte din cauza restricţiilor impuse de pandemie, fiind reluate abia în luna noiembrie a aceluiaşi an.

Phileas Fogg, un gentleman excentric din Anglia victoriană, îşi pune în joc întreaga avere, afirmând că poate face ocolul Pământului în 80 de zile. În drumul lor în jurul lumii, Phileas Fogg şi majordomul său, Passepartout, sunt însoţiţi de ambiţioasa ziaristă Abigail Fix Fortescue, care visează la o carieră de succes într-o lume a bărbaţilor. Împreună, cei trei vor străbate multe ţări, vor face cunoştinţă cu diverse culturi şi vor avea parte de aventuri extraordinare.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *