„Creierul” celei mai mari escrocherii imobiliare din Ploiești e „bine-mersi” -Documente, înregistrări

Investigații| 09.10.2023| 4268| 0| Virgil Rădulescu

Nu mai răspunde la telefoanele păgubiților, nu se mai afișează în public, dar e bine-mersi, dacă aveați vreo îndoială în acest sens. Autorul celei mai mari escrocherii imobiliare din Ploiești, care a uimit întreaga țară, Mihai Lupu, pe numele lui de băiat de băiat, a fost surprins în trafic într-un SUV Land Rover Defender care, potrivit siteurilor de specialitate, are un preț de peste 100.000 de euro.

Mihai Lupu prin PFA-ul mamei sale, dezvoltator imobiliar, a înșelat mai multe persoane prin vânzarea și de trei ori a unui apartament din blocurile ridicate peste limita legii, dar și cu ajutorul, culmea, al notarilor publici.

Și, ATENȚIE!!!, urmează noi țepe într-un bloc construit la fel de ilegal, pe strada Mărășești, unde nu se poate face recepția din cauza nerespectării  proiectului, subiect la care vom reveni cu detalii. Adică o altă Mărie, dar aceeași pălărie!

Prin manevre judecătorești, PFA Lupu Marioara Dominica a cerut falimentul în instanță, dar s-a retras strategic și din funcția de administrator al societății Romana Milex Residence SRL , cesionând părțile sociale către iubita fiului ei, după cum reiese și din Hotărârea publicată în Monitorul Oficial.

Însă, „coordonatorul de joc” a rămas tot Mihai Lupu, cel care joacă la ofsaid cu zecile de păgubiți și încă centrează apartamente către cumpărătorii de bună credință, dar prin diverși agenți imobiliari.

Totuși, ca să dea o oarecare credibilitate se plimbă cu un SUV al cărui număr de înmatriculare conține MLX, cu referire la societatea Milex, cea care deține acum blocul City Gate, dar mașina de lux este, de fapt, înscrisă pe numele societății Aprodem SA, firmă unde acționar majoritar a fost… mama lui Lupu Mihai, desigur. Și tot desigur, la data de 27.09.2023, a deschis procedura de insolvență/faliment și pentru acestă societate.

Pentru că încurcate sunt căile domnului Lupu Mihai, terenul pe care s-a ridicat blocul City Gate, din Bulevardul București este ipotecat firmei Gersim Imobiliare, pentru suma de 3.000.000 de euro, asta ca să știe și actualii și viitorii proprietari:

După cum v-am informat, blocul White Tower nu are apartamente câți proprietari. A fost construit ilegal, din destinația de birouri s-a trecut la apartamente și, mai mult s-au creat fără autorizație 30 de apartamente.

Cum s-a ajuns în situația asta? Din înregistrarea de mai jos reiese cum Lupu Mihai este dispus să dea 10.000 de euro, șpagă pentru schimbarea destinației din clădire de birouri în bloc de apartamente:

Metodă escrocheriei imobiliare nu a fost inventată de Lupu Mihai, au practicat-o și alții în marile orașe: București, Iași, Craiova, Constanța ș.a.m.d., însă acolo organele de cercetare penală s-au mișcat rapid. La Ploiești, marile tunuri imobiliare date de Lupu Mihai au început în 2018!!!

Extras_Informare_152749[1]

ipoteca

 

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *