“Masa Caldă” în școli se lasă încă așteptată. Încă un program bifat, doar pe hârtie, de Ligia Deca

Educație| 06.10.2023| 178| 0| Petrache Ecaterina

La o lună de deschiderea anului școlar, Guvernul a aprobat hotărârea privind normele de aplicare pentru desfășurarea programul “Masa Caldă” în școli.  Deși aflat în întârziere, modul în care se derulează lucrurile arată că va mai trece mult timp până când elevii vor servi masa caldă la școală. Întrebată, la Euronews, când se va întâmpla acest lucru, Ligia Deca a spus că „depinde de proceduri și de ofertanți, cât de mulți sunt, dacă sunt sau nu contestații…”.

Ordonanța de urgență, aprobată în urmă cu o săptămână, prevede că vor beneficia de masă caldă tot 450 de școli, la fel ca anul trecut. Lista cu aceste școli nu a fost, deocamdată, făcută publică și nici numărul de elevi beneficiari.

Ligia Deca a justificat întârzierea actelor normative prin faptul că au fost necesare avize de la mai multe ministere.

Precizăm că documentele nu conțin modificări față anul trecut. De asemenea, Guvernul plătește tot 15 lei pentru masa unui elev, pe zi, iar bugetul total este de 195.000.000 lei, conform edupedu.

Pentru al doilea an consecutiv, Ministerul Educației nu a pus în dezbatere publică lista școlilor care vor beneficia de masa caldă.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *