Un modern campus universitar prinde contur, la Ploiești

Administrație| 04.10.2023| 258| 0| Petrache Ecaterina

Înfiinţarea unei secţii a UMF ”Carol Davila” la Ploieşti este doar un prim pas pentru un proiect mult mai amplu. Conducerea Spitalului Județean și Consiliul Județean Prahova a creionat deja un proiect foarte mare care vizează dezvoltarea unui campus universitar, lângă spital. Acesta este destinat studenților de la UPG, dar o parte va fi alocată pentru cei de la Medicină.

Campusul va cuprinde, pe lângă spațiile de cazare, amfiteatre și spații pentru pregătire. Conform directorului Spitalului Județean Prahova, Bogdan Nica, proiectul va fi gata în doi ani. Intenția este de a aduce și alte facultăți din cadrul UMF ”Carol Davila” la Ploiești, inclusiv cele care pregătesc medici.

Mai mult, lucrările de reabilitare și modernizare derulate in spital permit acum și pregătirea practică a studenților în spital, spațiu este suficient, dar sunt și medici foarte buni care au pregătirea necesară pentru a preda.

În acest fel, s-a deschis drumul pentru a transforma Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti ‘Dr. Constantin Andreoiu’ în Spital Clinic Universitar, dar va rezolva și problema deficitului de medici nu doar din spitalul de urgență, ci și la alte unități medicale din județ, contribuind astfel și la creșterea calității actului medical, conform declarației președintelui Consiliul Județean Prahova, Iulian Dumitrescu.

Mai mult, este o șansă pentru tinerii ploieșteni, și nu numai, de a urma una dintre facultățile de medicină ale UMF”Carol Davila” aproape de casă.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *