PSD și cash-ul

Actualitate| 04.10.2023| 134| 0| Petrache Ecaterina

Privindu-ne de undeva de sus, PSD, după ce, în pachetul austerității a introdus pe tăcute încă o serie de măsuri care limitează circulația banilor în format fizic, cash, a simțit nevoia să ne dea explicații într-un material care circulă recent în mediul online. Sub titlul „CASH-ul pe înțelesul tuturor!”, de unde deducem că actele normative pe care le adoptă nu sunt  pe înțelesul tuturor, deși ar trebui, ne spun ce ne putem cumpăra cu cash.

Emoticonul beculeț cred că sugerează iluminarea pe care ne-o aduc prin precizări. Și ce ne spun? „ Vei putea să îți cumperi în continuare televizor, frigider, cauciucuri de iarnă sau orice altceva în limita a 5.000 de lei cash/zi. Adică o limită zilnică cu mult peste salariul mediu net LUNAR pe economie”.

Altfel spus, măi săracilor, nu aveți voi bani cât vă permitem noi să cumpărați. Acum. De ce din banii noștri, din care vă plătim și pe voi, nu putem să cumpărăm ce dorim și când dorim, fără limitare. Practic asta faceți îngrădindu-ne un drept. La fel cum îngrădiți și operatorii economici la același capitol, precizând că „DOAR dacă ești operator economic, PFA…”. Adică ei nu sunt români, firmele nu sunt ale lor? Nu și ei, alături de salariați fac bugetul acestei țări din care trăiți și domniile dumneavoastră? Ați găsit evazionistii, deși vă circulă pe sub nas traficul de droguri și marile tunuri de care ”uitați” cât timp este cazul, atât dumneavoastră, cât și colegi de la alte partide.

Asta e doar o analiză pe prima perte a textului trimis spre luminarea românilor, după cum se deduce din exprimare.  În realitate, care reiese și din concluziile de la finalul materialului postat, vă deconspirați intențiile.

„Nu te controlează nimeni! NU îți ia nimeni cash-ul din buzunar!…”

Păi, nu luați cash -ul din buzunar, ci prin astfel de măsuri luate pe sub masă, ne limitați ușor și sigur cash -ul din buzunar. Mai mult, dați propria interpretare actului normativ contestat la CCR, ca să dea bine la populație, cumpărăturile sunt limitate și pentru persoane fizice la magazinele de tip cash&carry.

Finalul este însă apoteotic și arată adevărul pentru oricine. Contestatarii sunt impostori și se opun reformei și combaterii evaziunii și finalul GENIAL, „Noile reglementări nu sunt încă în vigoare”.

Deci recunoașteți că sunt domnilor aceste reglementări care vor conduce astăzi un pic, mâine un pic, la scoaterea banilor fizici de pe piață și creșterea veniturilor la bănci unde plătim comisiooane pentru fiecare tranzacție cu cardul.

Chiar vă preocupă bunăstarea românilor domnilor guvernanți. Din păcate pentru PSD, cei mai afectați sunt pensionarii care, în marea lor majoritate formau bazinul lor electoral. Ei sunt cei care se chinuie cu cardul de pensie. În sate, unde nu sunt farmacii sau magazine, de unde să-ți cumperi cele necesare traiului, trebuie să dea cardul cui se oferă sa-i ajute? Încurajați furtul din banii oamenilor bătrâni și neputincioși, dar le limitați și posibilitatea de a plăti pe cineva să-i ajute în gospodărie, că nu vor avea cash să-i plătească.

Nu este o temă falsă, ci o realitate.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *