Universitatea de Medicină ”Carol Davila” a deschis cursurile secției de la Ploiești

Educație| 03.10.2023| 218| 0| Petrache Ecaterina

În Sala ,,Marii Uniri” din Palatul Culturii a avut loc, marți, ceremonia de deschidere a noului an universitar pentru secția din Ploiești a Universității de Medicină și Farmacie ,,Carol Davila”. Alături de studenți au fost prezenți reprezentanți ai administrației locale și județene.

În premieră, UMF”Carol Davila” din București a deschis anul universitar și la Ploiești unde, din această toamnă, în cadrul unei extensii a Facultății de Moașe și Asistență Medicală (FMAM) a Universității își vor  începe cursurile universitare de Asistență Medicală Gernerală primii 50 de studenți.

În virtutea parteneriatului dintre Consiliul Județean Prahova și UMF Carol Davila, Spitalul județean de Urgență va deveni spital clinic universitar, ceea ce va face mai ușoară recrutarea de medici.

„S-a deschis drumul pentru a transforma Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti ‘Dr. Constantin Andreoiu’ în Spital Clinic Universitar. Înfiinţarea unei secţii a UMF Carol Davila la Ploieşti este un pas important în rezolvarea deficitului de medici din Prahova, contribuind la creşterea calităţii serviciilor medicale oferite populaţiei. Cursurile studenţilor la medicină se vor desfăşura atât la Universitatea de Petrol – Gaze, cât şi la Palatul Culturii din Ploieşti”, a explicat, preşedintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu.

Avantaj acestor studenți este că nu vor mai cheltui sume imense pentru chiria într-un mare centru universitar.

Instituția de învățământ superior medical în care predau 2.134 cadre didactice numără, în prezent, 13.460 de studenți, dintre care 11.916 sunt înscriși la studiile de licență, 168 în programele de master, iar 1.376 la studiile universitare de doctorat.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *