Percheziţii în Ploieşti la membrii clanurilor Mantu şi Zătreanu privind fapte comise cu violenţă – VIDEO

Actualitate| 03.10.2023| 253| 2| Virgil Rădulescu

Poliţiştii efectuează, marţi dimineaţă, 16 percheziţii în municipiul Ploieşti la persoane bănuite de săvârşirea mai multor fapte comise cu violenţă, surse judiciare precizând, că este vorba despre membri ai clanurilor Mantu şi Zătreanu.

„Activitatea poliţiştilor Secţiei nr. 1 de Poliţie Ploieşti a constat în documentarea infracţională a 13 persoane, cu vârste între 18 şi 45 de ani, care, în cursul lunii septembrie a.c., ar fi săvârşit infracţiuni precum tulburarea ordinii şi liniştii publice, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, uzul de armă fără drept şi distrugere”, potrivit Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova.
Conform surselor judiciare, cei vizaţi de descinderi sunt membri ai clanurilor Mantu şi Zătreanu, în timpul răfuielilor dintre cele două părţi fiind folosite bâte, topoare și chiar pistoale.
De altfel, la percheziţii au fost depistate arme albe din mai multe categorii, au arătat sursele citate.
La acţiune participă şi poliţişti ai Serviciului de Investigaţii Criminale, ai Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, Serviciului Rutier, dar şi poliţişti din cadrul Serviciului Criminalistic.
Suportul de specialitate este asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.Activităţile beneficiază de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Prahova şi al jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Matei Basarab” Ploieşti.

Clanurile Zătreanu (specializat în skimming) și Mantu (specializat în taxe de protecție), de pe strada Rudului, respectiv zona Cioceanu au mai fost anchetați pentru că ar fi indus în eroare mai multe persoane, din țară și din străinătate prin așa-zisa „magie albă”.Telefonic ori prin intermediul unor anunțuri online, acestea ar fi promis rezolvarea unor probleme personale și de sănătate, în schimbul unor sume mari de bani. Dacă victimele refuzau achitarea sumelor solicite ar fi fost șantajate de cei în cauză, fiind amenințate că persoanele apropiate lor vor deceda sau vor avea de suferit.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

2 Responses to Percheziţii în Ploieşti la membrii clanurilor Mantu şi Zătreanu privind fapte comise cu violenţă – VIDEO

  1. […] ultimul timp, membrii a două clanuri din Ploiești au fost implicaţi în scandaluri în care au folosit bâte, săbii, topoare, macete, […]

  2. […] În urma celor 16 percheziţii care au avut loc marţi, au fost ridicate mai multe telefoane mobile, patru pistoale neletale supuse autorizării şi un pistol de tip air soft, mai multe cuţite, macete, săbii, topoare, dar şi alte obiecte folosite la activitatea infracţională. […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *