În urma luptei pentru supremație dintre membrii clanurilor Mantu şi respectiv Zătreanu, 16 persoane au fost duse la audieri. Galerie FOTO – VIDEO

Actualitate| 03.10.2023| 211| 1| Virgil Rădulescu

În ultimul timp, membrii a două clanuri din Ploiești au fost implicaţi în scandaluri în care au folosit bâte, săbii, topoare, macete, astfel că, astăzi, 16 persoane au fost duse la audieri în urma unor percheziţiilor efectuate de poliţiştii prahoveni.

Descinderile au avut loc la adrese din municipiul Ploieşti şi din comunele Păuleşti şi Târgşoru Vechi, fiind vizate persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de tulburarea ordinii şi liniştii publice, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, uzul de armă fără drept şi distrugere.

„Din cercetări a reieşit faptul că, în noaptea de 20 spre 21 septembrie a.c., în jurul orei 2.00, membrii a două familii din Ploieşti s-ar fi întâlnit într-un parc din zona de Vest a municipiului, unde s-ar fi folosit de mai multe obiecte contondente (bâte, săbii, topoare, macete), dar şi de arme de foc, în scopul intimidării reciproce, totodată distrugând caroseria unui autoturism, astfel tulburând grav ordinea şi liniştea publică. De asemenea, la data de 25 septembrie a.c., în jurul orei 6,00, membrii ai aceloraşi familii s-ar fi întâlnit în zona centrală a municipiului Ploieşti, unde, cu ajutorul obiectelor contondente, ar fi distrus caroseria unui alt autoturism”, potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova.

În urma celor 16 percheziţii, au fost ridicate mai multe telefoane mobile, 4 pistoale neletale supuse autorizării şi un pistol de tip air soft, mai multe cuţite, macete, săbii, topoare, dar şi alte obiecte folosite la activitatea infracţională.
De asemenea, 16 persoane, cu vârste între 18 şi 45 de ani, au fost duse la sediul unităţii, în vederea audierii.

În cadrul acţiunii, au participat poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, ai Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, Serviciului Rutier, dar şi poliţişti din cadrul Serviciului Criminalistic.
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.
Activităţile au beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Prahova şi al jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Matei Basarab” Ploieşti.

În cadrul raziei, polițiștii au acționat în filtre rutiere, verificând astfel peste 50 de autovehicule, fiind legitimate 65 de persoane. Au fost aplicate 15 sancțiuni contravenționale, conform O.U.G. nr. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, în valoare de aproximativ 4.190 de lei. Totodată, au fost retrase 4 certificate de înmatriculare și a fost reținut un permis de conducere.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

One Response to În urma luptei pentru supremație dintre membrii clanurilor Mantu şi respectiv Zătreanu, 16 persoane au fost duse la audieri. Galerie FOTO – VIDEO

  1. […] Cei 11, membri ai lumii interlope din Ploiești, care fac parte din clanurile Mantu și Zătreanu, care se duşmănesc, fuseseră ridicaţi, marţi, şi duşi la audieri, în urma a 16 percheziţii făcute în Ploieşti şi în comunele Păuleşti şi Târgşoru Vechi. […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *