Primăria Ploiești, scufundată în datorii! Vezi lista datoriilor

Administrație| 02.10.2023| 1452| 0| Virgil Rădulescu

Primăria Municipiului Ploiești merge ca o corabie în derivă și toate încercările de salvare au eșuat. Dar timonierul rămâne optimist. Curios de optimist! Însă, pe zi ce trece, corabia se scufundă în datorii… Datoriile acumulate la Primăria Ploiești blochează investițiile atât de necesare pentru un oraș tot mai gri.

Potrivit unui document intrat în posesia ziarului Găzarul.ro, emis de către Direcția de Finanțe la data de 28.09.2023, Primăria Ploiești, condusă de Andrei Volosevici, înregistrează plăți restante aferente funcționării (operatorii de servicii publice sau firme care au prestat servicii pentru municipalitate) de peste 20,4 milioane lei!

Totodată, ADI Deșeuri Prahova are de primit diferența de cotizație aferentă anului 2023, în valoare de 402.268 lei. În ceea ce privește acordurile de eșalonare la plata datoriilor, încheiate anul acesta cu Veolia, RASP și Termo Ploiești, suma totală ajunge la circa 102 milioane. Așa că nu trebuie să ne mirăm că proiectul privind subvenția la apă, după 1 septembrie, a rămas în „stand-by-bye”.

Vezi detalii aici: pr1

Mai mult, Primăria ploieșteană este execută silit, prin instanță, de 8 firme, pentru o sumă totală de 29,5 milioane de lei, datorii care trebuie plătite anul acesta, chiar dacă sunt „moștenite” din mandatul trecut, iar administrația Volosevici nu a găsit soluții.

Detalii aici: pr2

Primarul Andrei Volosevici, care urmează să candideze pentru un nou mandat, de această data sub sigla PSD, a găsit soluția salvatoare și a transmis-o către Direcția Generală Regională a finanțelor Publice Ploiești, cităm: „(…) ca urmare, până la data de 30.09.2023, pot interveni modificări față de sumele prezentate mai sus, în funcție de plățile care vor fi efectuate de Municipiul Ploiești și de modificarea scadențelor.”

Cu alte cuvinte, eventual tot cu cuvintele astea, Direcția anunța datoriile într-o zi de joi, 29 septembrie, iar primarul Volosevici găsea soluții până în ziua de 30 septembrie, sâmbătă fiind. Adică, ce nu a rezolvat în 3 ani de mandat rezolva în 3 zile. Dar minunea nu a ținut nici 3 zile!

Tot ca o justificare, ca să pară credibil, primarul Volosevici precizează că situațiile financiare sunt postate online la adresa: http://www.ploiești.ro/Informații publice/Situatii financiare, unde găsiți exact situația prezentată mai jos:

Trăgând linie, datoria Primăriei  Ploiești se ridică la faraonica sumă de circa 150 de milioane de lei… Și, până la anul electoral, vine iarna…

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *