OPC a oprit comercializarea a peste 400 de mașini rulate

Economie| 27.09.2023| 147| 0| Virgil Rădulescu

Peste 400 de autoturisme rulate au fost oprite de la comercializare de inspectorii de la Protecţia Consumatorilor în urma unor controale efectuate la operatori din Ploieşti şi din zonele limitrofe, informează, marţi, Comisariatul Regional Protecţia Consumatorului – Regiunea Sud Muntenia.

Conform sursei citate, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Prahova a desfăşurat o acţiune de verificare a respectării prevederilor legale din domeniul protecţiei consumatorilor la comercianţii de autovehicule rulate din Ploieşti şi localităţile limitrofe, în cadrul unui control tematic.

Astfel, au fost verificaţi 17 operatori economici, constatându-se că autovehiculele rulate aflate la comercializare nu aveau afişate sau erau incomplete informaţiile esenţiale de care trebuie să beneficieze consumatorii (marcă, an de fabricaţie, capacitate cilindrică,combustibil, anul primei înmatriculări, informaţii privind verificarea kilometrajului, informaţii despre existenţa eventualelor daune, informaţii despre numărul de proprietari anterior, termen de garanţie etc), precizează un comunicat postat pe pagina Comisariatului Regional Protecţia Consumatorului – Regiunea Sud Muntenia.

În aceste condiţii, a fost luată măsura de oprire temporară de la comercializare până la remedierea deficienţelor pentru un număr de 413 autovehicule.
De asemenea, au fost solicitate documentele de provenienţă ale autovehiculelor, urmând a fi verificată concordanţa dintre informaţiile oferite consumatorilor şi cele din documentaţia autovehiculelor, precum şi alte aspecte care intră sub incidenţa legislaţiei privind protecţia consumatorilor.
În funcţie de abaterile constatate, vor fi aplicate sancţiuni şi dispuse măsuri de remediere conform prevederilor legale în vigoare, transmite sursa citată.
CJPC Prahova va extinde acţiunea de control în perioada următoare la toţi comercianţii de profil din judeţ.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *