Florian Daniel Pop este noul Director General al Rompetrol Rafinare

Economie| 26.09.2023| 1460| 0| Virgil Rădulescu

Consiliul de Administrație al Rompetrol Rafinare, companie controlată de gigantul petrolier kazah de stat KazMunayGas prin subsidiara sa olandeză KMG International, a decis numirea lui Florian Pop în poziția de Director General al companiei – operatorul rafinăriilor Petromidia Năvodari și Vega Ploiești, dar și a singurei divizii de petrochimie din România.

Astfel, Florian Pop îl va înlocui pe Felix Crudu-Tesloveanu, care a ocupat această poziție în perioada ianuarie 2020 – septembrie 2023. Acesta va rămâne în cadrul KMG International, experiența și expertiza acumulate fiind un factor important pentru dezvoltarea activităților curente ale Grupului.

Începând cu data de 30 septembrie, Florian Pop va continua să implementeze pilonii de bază ai strategiei companiei Rompetrol Rafinare, prin păstrarea unui trend operațional pozitiv, cu respectarea tuturor normelor de siguranță în exploatare.

Florian Pop s-a alăturat companiei în 2001, ultima poziție deținută fiind de Director Dezvoltare și Servicii. Din acest rol, a coordonat departamentele de management ale proiectelor, bugetare, estimare costuri și a gestionat programul de dezvoltare a rafinăriilor Petromidia și Vega.

Florian Daniel Pop a absolvit Facultatea de Ştiinţa Aplicate şi Inginerie din cadrul Univesităţii Ovidius Constanţa, unde a obţinut diploma de licenţă în Tehnologia Prelucrării Ţiţeiului şi Gazelor. El are o diplomă de masterat în Managementul Prelucrării Ţiţeilui şi Gazelor, obţinută la aceeaşi univesitate.

Rompetrol Rafinare (RRC), operatorul rafinăriilor Petromidia Năvodari şi Vega Ploieşti, este o companie cu o capitalizare bursieră de 2,1 mld .lei, iar acţionarii semnificativi ai Rompetrol Rafinare SA sunt KMG International (54,63% – direct şi indirect) şi Statul Român prin Ministerul Energiei (44,7%).

Compania a înregistrat, în prima jumătate a lui 2023, o pierdere de 34 milioane de dolari, după ce în aceași perioadă a anului trecut raportase un profit de 58 milioane dolari, ca urmare a volatilității cotațiilor petroliere internaționale, atât la materii prime, cât și la produse finite. Cifra de afaceri brută a scăzut cu 9%, la 2,7 miliarde dolari.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *