Șeful CJ Vaslui, prins în flagrant când primea mită 1,25 milioane de lei

Social| 22.09.2023| 207| 0| Virgil Rădulescu

Dumitru Buzatu, șeful Consiliului Judeţean Vaslui, a fost prins de procurorii DNA în flagrant, vineri seară, când primea mită o sumă importantă de bani, 1,25 milioane de lei,  pentru acordarea unui contract. La perchezițiile făcute de procurorii DNA acasă la Dumitru Buzatu este prezent și fiul acestuia, Tudor Buzatu, care este secretar de stat la Secretariatul General al Guvernului.

Conform unor surse, ar fi vorba de o mită dată pentru un contract a cărui valoare era de 10 ori mai mare și viza continuarea drumului strategic Bârlad – Laza – Codăești, un drum a cărui valoare totală de execuție depășește 222.000.000 lei. Banii ar fi fost găsiţi de anchetatori în portbagajul maşinii lui Dumitru Buzatu, după ce acesta i-ar fi primit într-un restaurant.

Sursele menţionate au menţionat că Buzatu urmează să fie dus la sediul Direcției Naționale Anticorupție Iaşi pentru a fi audiat.

Dumitru Buzatu, preşedinte al CJ Vaslui, a fost reales la îceputul anului în funcţia de lider al filialei judeţene a PSD Vaslui.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat vineri că va convoca sâmbătă, de urgenţă, Biroul Politic Naţional al partidului în format online şi va propune excluderea lui Dumitru Buzatu din PSD.

„Voi convoca mâine de urgenţă Biroul Politic Naţional în format online şi voi propune colegilor excluderea domnului Dumitru Buzatu din partid. Am spus întotdeauna că în mandatul meu toleranţa pentru faptele de corupţie este ZERO! Iar cei care nu înţeleg acest lucru nu au ce căuta în PSD”, a scris Ciolacu pe Facebook.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *