Formă inedită de protest inițiată de sindicatul EQUITAS la Penitenciarul Târgșor

Social| 22.09.2023| 343| 0| Virgil Rădulescu

Sindicatul EQUITAS din cadrul Penitenciarului de Femei Ploiești Targsorul Nou continuă seria proceselor, alături de colegii din țară, fiind nemulțumiți că sunt furați, trădați de politicieni și amenințati cu pușcăria de șefii Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), dacă nu execută muncă suplimentară forțată.

Președintele Sindicatului EQUITAS, Adrian Grigoroiu a organizat o conferință de presă, în fața unității, alături de circa 60 de membri din Sindicat, reclamând comportamentul directorului general al Administrației Naționale a Penitenciarelor care, mai mult s-au mai puțin voalat, îi amenință cu Parchetul și cere directorilor de penitenciare din țară „să ia toate măsurile de impiedicare a personalului să-și exercite dreptul legal și constitutional de a protesta și de a refuza munca suplimentară.”

Sindicaliștii susțin că sistemul penitenciar nu poate funcționa fără sutele de mii de ore suplimentare efectuate de ei, în condițiile în care nu și-au efectuat concediile de odihnă, unele chiar din 2021.

„Organizațiile sindicale reprezentative care însumează peste 8.000 de membri au făcut front comun și atacă cu toate forțele, pentru a-și apăra drepturile deja câștigate. Anunțăm Guvernul României că vom extinde, la solicitarea membrilor noștri, refuzul muncii suplimentare pe termen nedeterminat, în cazul in care solicitările noastre nu vor fi luate în considerare. care nu ințeleg să Factorii de decizie nu respectă această grea profesie. Ne vom apăra drepturile cu toate eforturile. Vom continua refuzul de ore suplimentare pe termen nedeterminat.”, a declarat liderul Sindicatului Equitas, Adrian Grigoroiu.

Sindicatele din penitenciare dezaprobă măsurile de austeritate anunțate de guvern: desființarea posturilor de șef birou (șef tură și de șef secție), neplata muncii suplimentare și a muncii prestate în zilele de repaus săptămânal și sărbători legale și condamnă amenințările șefului poliției penitenciare, Dan Halchin.

Decizia abuzivă și ilegală a șefului Administrației Naționale a Penitenciarelor a grăbit declanșarea protestelor și blocarea activității pușcăriilor, întrucât polițiștii de penitenciare se simt indignați, revoltați și totodată uluiți cum șeful ANP este atât de hotărât să săvârșească infracțiunea de abuz în serviciu.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *