Scazi tensiunea arterială în 5 minute, fără medicamente

Sănătate| 21.09.2023| 693| 0| Petrache Ecaterina

Oricine are momente când are tensiune arterială crescută. Fie nu a luat medicamentele prescrise de medic, fie, sub influența stresului sau a activității fizice excesive, mușchii se încordează, vasele de sânge se contractă, iar tensiunea arterială crește. Ce trebuie să facem pentru a aduce tensiunea la normal? Dincolo de medicație unii specialiștii spun că trebuie să se relaxeze muchii. Cum facem asta?

Lu Huns, medicul clubului de fotbal din Moscova “Spartak”, dezvaluie câteva trucuri foarte utile in reducerea rapidă a tensiunii arteriale, conform Healthy Life Tricks.

Medicul Lu Huns prezintă două metode pentru scăderea tensiunii.

Metoda 1

Prima metodă  explicată de medic, pentru reducerea hipertensiunii arteriale, este o linie care trece din spatele lobului urechii până la mijlocul claviculei. Linia nu are voie să fie presată sau masată, ci trebuie atinsă foarte ușor, cu o mișcare aproape imperceptibilă a mainii de sus in jos, abia atingând cu varfurile degetelor. Procesul se repetă de 10 ori pe o parte și de 10 ori pe cealaltă parte.

Metoda 2

Este vorba despre un punct care este localizat pe o parte a feței, de la lobul urechii la o distanță de o jumatate de centimetru față de ureche, în direcția spre nas. Punctul trebuie masat cu vârfurile degetelor aproximativ un minut, pentru fiecare parte a feței. Apasați tare, dar nu pe punctul unde simțiți durerea.

După aplicarea acestor metode simple, tensiunea arterială va reveni la normal.

Potrivit medicului Lu Huns, ceea ce contează este fluxul de sânge propriu-zis. În medicina chineză se crede că cel mai impotrant lucru este fluxul sanguin adecvat la nivelul muschilor și al țesuturilor. În cazul în care, undeva în organism, exista o stagnare a sângelui, atunci începe dezvoltarea bolii. Si invers, dacă va asigura fluxul adecvat de sânge, organismul va fi capabil să vindece rapid boala. De aceea punctele cheie de masaj ajuta vindecarea.

Hipertensiunea arteriala este o boală a epocii moderne care se asociaza cu stresul, lipsa de somn, obezitatea, alimentele sărate, fumatul și consumul excesiv de alcool.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *