Taximetriștii cer aceeași lege pentru toți, pentru o concurență loială cu UBER și BOLT

Social| 20.09.2023| 951| 0| Petrache Ecaterina

Aproximativ 60 de taximetriști au protestat astăzi în centrul orașului, lângă Prefectura Prahova. Șoferii reclamă concurența neloială a celor de la UBER şi BOLT, o concurență permisă de statul român. Este a doua acțiune de protest din acest an, însă demersul anterior a rămas fără răspuns din partea autorităților.

Conform președintelui Asociației Euro Taxi, Victor Micu, taximetriștii cer reglementări legale similare pentru ei și cei de la UBER şi BOLT. Concret, desi desfășoară aceeași activitate, aceasta este reglementată de legi diferite și evident costuri diferite.

În timp ce protestatarii de astăzi sunt obligați să aibă casă de marcat, să-și colanteze mașinile, să se autorizeze anual și altele, ceea ce însemnă cheltuieli, cei de la UBER și Bolt, care-și desfășoară activitatea după alt act normative, nu au astfel de obligații, de aici și nemulțumirile protestatarilor de astăzi.

Acțiunea de astăzi,care s-a desfașurat simultan in foarte multe județe din țară, a fost un protest pașnic, mașinile staționând în parcarea dintre Palatul Culturii și Palatul Administrativ.

Protestatarii au depus , din nou, la Prefectura Prahova o petiție care urmează să ajungă la Guvern, alături de alte 40 din țară.

„Am lăsat o petiţie subprefectului să o trimită mai departe către Guvern. S-au mai depus 40 de astfel de petiții în țară și sperăm ca lucrurile să se rezolve, să ne desfășurăm toți activitatea după aceeași lege, cu aceleași costuri. Vrem să fie concurenţă, dar să fie o concurenţă loială!”, a declarat pentru Gazarul.ro  preşedintele asociației Euro Taxi Ploieşti, Victor Micu.

 

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *