Proteste în penitenciarele din țară, inclusiv din Prahova

Social| 18.09.2023| 323| 0| Petrache Ecaterina

Polițiștii din penitenciare s-au săturat de promisiuni. Ultima păsuire dată guvernului a fost luna august când se promitea o rectificare bugetară. Și, totuși, nu s-a întâmplat nimic. În aceste condiții nici vorbă despre aplicarea integrală a legii salarizării unitare promisă de guvernanți.

Mai mult, în comunicatul remis presei, polițiștii reclamă comportamentul directorului general al Administrației Naționale a Penitenciarelor care, mai mult s-au mai puțin voalat îi amenință cu Parchetul și cere directorilor de penitenciare din țară „să ia toate măsurile de impiedicare a personalului să-și exercite dreptul legal și constitutional de a protesta și de a refuza munca suplimentară.”

Sindicaliștii susțin că sistemul penitenciar nu poate funcționa fără sutele de mii de ore suplimentare efectuate de ei, în condițiile în care nu și-au efectuat concediile de odihnă, unele chiar din 2021.

Polițiștii cer și deblocarea posturilor vacante pentru a reduce deficitul de personal și desfășurarea în siguranță a misiunilor operative. Având în vedere aceste nemulțumiri, dar și lipsa de reacție a guvernului, Federația Sindicatelor din Sistemul Penitenciar (FSSP), Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor  (FSANP) și Federația Polițiștilor din Penitenciare (FPP) anunță noi acțiuni de protest.

Începând cu data de astăzi, trei federații sindicale au picat la un numitor comun și va exista un demers comun prin care ne exprimăm refuzul de a mai lucra suplimentar peste plafonul de 180 de ore anual. Am notificat Penitenciarul Târgșor cu privire la acest demers încă de acum două săptămâni. Suntem în curs de a strânge semnături din  partea angajaților care își exprimă dezacordul de a lucra suplimentar peste fondul de timp lunar., ne-a declarant Adrian Grigoroiu, președintele Sindicatului EQUITAS al Penitenciarul de Femei Târgșoru Nou și vicepreședinte al Federației Polițiștilor de Penitenciare.

„Refuzăm munca suplimentară ca reacție la refuzul Guvernului României de a aplica legea” spun sindicaliștii, iar joi va fi prima pichetare.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *