Crește indemnizația pentru gemeni, tripleți și multipleți

Social| 14.09.2023| 126| 0| Petrache Ecaterina

Guvernul ia în calcul modalități pentru stimularea creșterii natalității, cel puțin așa susțin. Una dintre ele, aprobată în ședința de astăzi este majorarea cu 50% a indemnizației de creștere a copilului pentru gemeni, tripleți și multipleți.

Indemnizația lunară pentru creșterea copiilor este în cuantum de 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni din ultimii 2 ani, înainte de nastere. Asta inseamna ca parintii de gemeni vor primi o indemnizatie de 127,5%. Adica, la salariul mediu pe economie, de 6000 de lei, indemnizatia mamei cu gemeni va fi de 7650 de lei. Indemnizatia este acordata timp de doi ani. Majorarea se acordă și în cazul copiilor născuți în timpul în care părinții primesc deja indemnizația pentru creșterea altui copil. Mai mult, indemnizatia creste cu 50% pentru fiecare copil născut în timpul concediului de maternitate.

Tot in sedinta de guvern vor fi acordate si alte facilități fiscale pentru părinți. Mai exact, se majorarează plafonul pâmă la care părinții nu plătesc impozit pe venituri în perioada concediului de maternitate.

Plafonul urcă de la 6.500 de lei la 10.512 de lei.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *