Liberalii sunt datori cu scuze elevilor din Ploiești pentru că au început școala fără voucherele educaționale promise

Educație| 13.09.2023| 147| 0| Petrache Ecaterina

Elevii din Ploiești au început școala dar, în acest an școlar, fără sprijinul oferit de primarie prin programul „Primul ghiozdan”. De ce? Ar trebui să răspundă consilierii locali ai PNL care, din dorința de a bifa ceva pentru ploieșteni, că doar este an preelectoral, nu au fost de acord cu propunerea primăriei de a continua programul „Primul ghiozdan” și au propus ei varianta actuală care, după cum vedeți, nu s-a concretizat, cel puțin până acum când părinții deja au achiziționat ghiozdanul și rechizitele necesare copiilor.

Vechiul program era simplu și, mai ales, ghiozdanele și rechizitele ajungeau direct la copii, fără cereri, acte doveditoare etc. În prima zi de școală! Proiectul propus de liberali, care, la 2-3 minute după ce a fost votat au și trimis comunicat presei pentru „realizarea lor” s-a dovedit de la început nu foarte bine studiat. Nu se știa care este procedura și mai ales cât timp este necesar să se aplice hotărârea.

Astfel, am ajuns în situația în care școala a început, ce era de cumpărat au cumpărat părinții și încă nu putem vorbi de vouchere.

Conform primarului Andrei Volosevici, până la 30 septembrie, inclusiv, primăria trebuie să aștepte finalizarea etapei de depunere a cererilor, timp în care se primesc și verifică solicitările depuse. Abia după această data urmează să inițieze procedura privind acordarea voucherelor.

Ce își mai pot lua elevii cu aceste vouchere? Dacă le mai trebuie ceva rechizite, cărți, culegeri și ce ar mai putea cuprinde „etc.”, așa cum apare în HCL nr. 384, propusă de liberali.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *