Ceferiștii intră vineri în grevă 

Actualitate| 12.09.2023| 102| 0| Petrache Ecaterina

Ceferiștii recurg la greva pentru a atrage atenția Executivului asupra problemelor cu care se confruntă, în contextual în care, ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a anunțat restructurări în minister.

”Federaţia Naţională Feroviară Mişcare Comercial Vagoane, cea mai mare şi mai reprezentativă organizaţie sindicală a ceferiștilor din România, afiliată la Blocul Naţional Sindical, anunţă public că în data de 15 septembrie 2023 va declanşa o grevă de avertisment care are scopul de a atrage atenţia asupra impasului în care s-a ajuns în ceea ce priveşte dialogul social dintre ceferişti şi stat”, au transmis, marţi, sindicaliştii, într-un comunicat de presă.

Sindicaliștii susțin că toate etapele declanşării conflictului de muncă au fost depăşite.

Nemulțumirile lor vizează lipsa bugetelor de venituri şi cheltuieli aprobate pe anul în curs, ceea ce conduce inevitabil la un blocaj generalizat în sectorul feroviar, lipsa finanţării strategice şi coerente a căii ferate. lipsa de investiţii în material rulant de calitate, modern, lipsa salariilor motivante, dar și necesarul de personal. Sindicaliștii reclamă faptul că există un deficitul de angajaţi care depăşeste 6.000 de oameni, iar orele suplimentare înregistrate sunt de ordinul zecilor de mii.

În comunict se mai arată că structura feroviară românescă trebuie adusă la parametri europeni dar că nu există o preocupare în acest sens, ceea ce este in detrimental țării noastre. ”Pentru readucerea structurii feroviare româneşti la parametrii europeni este nevoie de un proiect de ţară corect coordonat cu structurile europene şi finanţat cu câteva zeci de miliarde de euro. Până în acest moment, un astfel de proiect nu a fost finanţat, iar deschiderea unor şantiere pe coridoare de transport dedicate strict interesului european lasă în paragină restul ţării”.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *