Lovitura de la colț – K-O S-O V-O spun și p-asta!

Sport| 11.09.2023| 221| 0| Virgil Rădulescu

Profităm de acest minunat prilej când naționala de așa-zis fotbal mai cucerește câte-un punctuleț, dacă au noroc și adversarii ghinion sau bare, și inaugurăm această frumoasă rubrică deschisă tuturor celor care vor să-și dea cu părerea mai mult decât cei care dau cu stângu-n dreptu până în minge. Se știe, la fotbal și la politică ne pricem toți, zice-se. Că „naționalii” noștri nu se pricep la fotbal pare ceva normal într-o țară în care nici politicienii noștri nu se pricep la politică. Dar, noi, cârcotașii, care nu jucăm nici acolo, nici dincolo, ne e mai ușor să batem o lovitură de la colț, fără să fie corner.

Cu greu, cu noroc am câștigat un punct, ACASĂ, cu Israel, națională care, pe vremuri ne întrebam cu: cu cât la zero?!

Văzând meciurile echipei naționale, repet de așa-zis fotbal, și uitându-ne și la clasamentul grupei, pare neverosimil. Explicația e clară: ai noștri, ca să nu zic ai lor, îi sperie cu frezele, bărbile și tatuajele! Dacă le arată și mașinile sau femeile, atunci adversarii pierd la masa verde, dar nu pe treren, ci la un picnic la un  restaurant de fițe.

Cum politica e în tot și-n toate, nea Burleanu a ajuns în fruntea Federației Române de Fotbal de la mini fotbal la maxi  fotbal. Nu ar fi exclus ca urmașul lui să fie unul care a avut rezultate bune la FIFA 5, 6,7… pe play station!

Așadar, dacă avem o marionetă în fruntea federației, ce pretenții să avem la jucători??? Antrenorul naționalei e numit tot ca marionetă. Trebuie să respecte anumite condiții impuse de impresari, patroni de cluburi, șefi de federație care promovează jucătorii doar de a le crește cota de vânzare. Un fel de samsari de sclavi. Ca în orice domeniu din România, nu contează competența, contează pe cine ai în spate, să joci la ofsaid. Că mulți fac „henț cu mâna” la aceste manevre și driblinguri pecuniare nu este de competența noastră.

Dacă pe șeful federației l-ai pune pe crampoane (dacă o fi aflat ce-s alea!), cred că ar merge ca o piți pe tocuri, după ce toată viața a mers în papuci de cauciuc. Oooo, nicio referire la nea sau mister Piți, altă catastrofă de antrenor național, chiar internațional!

Acum, antrenor, selecționer, mister sau chiar misterul alegerii este puiul lu` Nea Puiu. Cum așchia nu sare departe de gardul de Lemn-Tănase, un antrenor mediocratic, fără rezultate notabile, a ajuns în fruntea Naționalei. Scuze, am scris cu N mare de tipar!

Edy a lu` Iordănescu dă declarații cu zâmbetul pe buze și doar el știe de ce?! Ăla din fruntea federației dă declarații râzând, zici că e pe covorul roșu după ce a câștigat Oscarul. În schimb, naționala e făcută preș de echipe slab cotate, dar care investesc în fotbal.

Urmează meciul cu Kosovo… Mai bine jucam cu Germania! Barem aveam o scuză, deși alte echipe cu mentalitate de învingători știu ce vor. În amicalul de ieri, Japonia a învins Germania cu ditamai scorul; 4-1!

Când văd atâta râs, e clar, fotbalul autohton e circ, e de râs!

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *