Guvernul strânge cureaua că nu sunt bani. În schimb, parlamentarii pleacă în excursii exotice „de lucru” pe sume uriașe!

Politică| 11.09.2023| 486| 0| Virgil Rădulescu

Guvernanții fac calcule de măriri de taxe, că nu mai sunt bani în visterie.  Adică bagă mâna în buzunarele românii ca șuții din mijloacele de transport în comun. Românii trebuie să strângă cureaua, guvernanții au bretele și îi doare-n PIB! În acest răstimp, printr-un artificiu de calcul, parlamentarii români fac vizite în țări exotice pe banii statului, pe banii publici. Cea mai scumpă deplasare externă a costat peste 50.000 de lei!

Sub masca titulaturii unor „deplasări oficiale”, cea mai îndepărtată vizită a fost pe continentul sud-american. Deputatele PSD Carmen Holban, Rodica Paraschiv (Prahova) și Viorica Sandu au petrecut cinci zile în Chile. Potrivit datelor furnizate de Camera Deputaților și Senatul României și citate de Adevărul, cele trei grații au fost acolo într-o vizită la nivelul Comisiei pentru Egalitate de șanse pentru femei și bărbați, unde au participat „la o serie de întâlniri bilaterale cu scopul de a consolida relațiile parlamentare bilaterale între legislativele celor două republici”. O mare victorie diplomatică! La egalitatea de șanse între politicieni și votantul de rând nu se gândește nimeni. Valoarea exoticei deplasări a fost de 28.764 de lei pentru fiecare persoană în parte. O sumă frumoasă pentru a combina utilul cu preaplăcutul.

Alți turiști politici au ajuns în Emiratele Arabe Unite, cum ar fi senatorul UDMR Antal Istvan Lorant, senatorul PNL Eugen Țapu-Nazare și deputatul UDMR Bende Sandor. Vizita lui Antal Istvan Lorant a costat Senatul aproximativ 20.000 de lei, iar pentru Țapu-Nazare Eugen, Senatul a decontat suma de peste 19.000 de lei. În cazul lui Bende Sandor, vizita a costat doar 8.879 lei. Probabil, a uitat lumina aprinsă acasă și nu a stat mult.

Alți șase senatori și deputați au mers, în luna martie, în Bahrain, Asia, pentru cea de-a 146-a Adunare a Uniunii Interparlamentare; Daniel Zamfir (PSD), Marcel Vela (PNL), Sorin Mateescu (AUR) și Silvia Dinică (USR), din partea Senatului, dar și deputații Zakarias Zoltan (UDMR) și Ioan Cupșa (PNL). Pentru fiecare în parte, costul de deplasare a depăşit 24.000 de lei.

Însă în topul celor mai costisitoare vizite la Camera Deputaților se află cea a deputatului USR, Nicu Fălcoi. Vizitarea Comisiei pentru apărare și securitate a Adunării Parlamentare a NATO a costat 52.524 de lei. Pe locul doi, ca sumă uriașă cheltuită, a fost vizita deputatului PNL, Ben Oni Ardelean, pentru același eveniment, dar în cazul căruia a fost plătită suma de 45.182 de lei. A mâncat mai puțin.

În cazul Senatului, cea mai costisitoare deplasare a fost cea a Ancăi Dragu, în Statele Unite, pentru care au fost cheltuiți 39.856 lei. Aproape de aceasta ca sumă a fost Titus Corlățean, președintele Comisiei de politică externă din Senat. Pentru el, deplasarea, tot în Statele Unite ale Americii, a valorat 39.762 de lei.

O deplasare oficială, chiar mai costisitoare, a făcut și senatorul PSD, Florian Bodog, în Japonia, unde a stat cinci zile. Vizita în Japonia a ajuns la aproape 33.000 de lei, iar senatorul a participat la Conferinţa mondială a parlamentarilor pentru Populaţie şi Dezvoltare de la Tokyo.

Alții au ajuns prin Indonezia sau în insula Bali, una dintre cele mai populare destinaţii turistice din lume, unde au petrecut o săptămână. Banii nu sunt o problemă, toate cheltuielile excursioniștilor se decontează de la bugetul Camerei Deputaţilor. Motivul invocat e de râsul râșilor: întâlnire cu comunitatea românilor de acolo.

Adică, ei nu prea stau la cabinetele parlamentare din țară, nu stau de vorbă cu românii de aici, dar sunt receptivi la părerile celor vreo 100 de români din Bali.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *