Opt persoane, printre care şi un fost poliţist, reţinute pentru trafic de droguri

Social| 10.09.2023| 341| 0| Virgil Rădulescu

Un număr de opt persoane, printre care şi un fost poliţist, au fost reţinute şi s-a solicitat arestarea preventivă a acestora, fiind bănuite de săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc, trafic de droguri de mare risc, complicitate la trafic de droguri de mare risc şi efectuarea, fără de drept, de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, a transmis vineri, într-un comunicat de presă, DIICOT Braşov.
Cele opt persoane sunt cercetate în două cauze penale, ambele vizând comercializarea de droguri.
„Astfel, în prima cauză, s-a reţinut că, în perioada decembrie 2022 – august 2023, inculpaţii au comercializat, în mod repetat şi au intermediat comercializarea de droguri de risc, de mare risc şi substanţe cu efecte psihoactive (canabis, ketamină, amfetamină şi MDMA), cu sume cuprinse între 200 şi 600 de lei, către consumatori de pe raza judeţului Braşov. Din cercetările efectuate a reieşit faptul că inculpaţii, pe lângă modalitatea vânzării directe, au utilizat şi o aplicaţie tip chat (metoda ‘dead drop’), în cadrul căreia a fost creat un grup dedicat persoanelor care doreau să achiziţioneze, respectiv să comercializeze droguri de risc şi de mare risc. În cea de a doua cauză instrumentată, s-a reţinut faptul că, în perioada decembrie 2022 – august 2023, inculpaţii au comercializat, în mod repetat şi au intermediat comercializarea de droguri de mare risc (cocaină), cu sume cuprinse între 900 şi 2.000 de lei, către consumatori de pe raza judeţului Braşov”, se arată în comunicatul DIICOT.
Conform anchetatorilor, membrii grupării ar fi racolat mai mulţi consumatori, „pentru a îngreuna descoperirea activităţii infracţionale pe care o desfăşurau”.
„Precizăm că, la data săvârşirii faptelor, unul dintre inculpaţi deţinea calitatea de poliţist. Investigaţiile vizând activitatea infracţională a inculpatului, au fost sprijinite constant de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Braşov”, au transmis procurorii de la DIICOT.
În cele două cauze, în cursul zilei de joi, au fost puse în aplicare 29 mandate de percheziţie domiciliară, pe raza judeţului Braşov, fiind identificate şi ridicate 25 grame de cocaină, o cantitate de MDMA, suma de 12.400 lei, mai multe cântare de precizie şi grindere, precum şi alte mijloace de probă.
Activităţile judiciare au fost realizate împreună cu poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Braşov, cu sprijinul poliţiştilor de investigare a crimei organizate de la Ploieşti, Piteşti, Alba, Mureş, a Serviciilor pentru Acţiuni Speciale Braşov, Prahova, Argeş, Buzău, Harghita, Covasna, jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Burebista Braşov şi Brigada Specială de Intervenţie a Jandarmeriei şi Centrul Chinologic „Doctor Aurel Greblea” Sibiu.
După ce în spaţiul public au apărut informaţii referitoare la implicarea în posibile activităţi infracţionale a unui poliţist braşovean, IPJ Braşov a transmis că cel în cauză a fost destituit din funcţie şi nu mai deţine, în prezent, calitatea de poliţist în cadrul Inspectoratului.

„De asemenea, ne disociem de astfel de persoane, care nu fac cinste uniformei şi Statutului Poliţistului. Totodată, acordăm şi am acordat tot sprijinul organelor de urmărire penală în derularea anchetelor penale”, a transmis IPJ Braşov.
Pe de altă parte, Sindicatul Europol a susţinut, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că inculpatul ar fi fost prins în timp ce vindea cocaină, fiind îmbrăcat chiar în uniforma de poliţist.

Potrivit acestora, inculpatul face parte dintr-o reţea, iar la domiciliul acestuia şi la alte adrese au fost efectuate percheziţii în cadrul acestei anchete.

„Unii ‘colegi’ au intrat în Poliţie crezând că pot beneficia de cea mai bună „acoperire” pentru activităţile ilegale pe care le desfăşoară. Tânărul din imagine, încă poliţist, a fost prins azi dimineaţă, printre blocurile dintr-un cartier din Braşov, în uniformă de poliţie, în timp ce vindea cocaină unui „client” mai special. Asupra sa a fost găsită cantitatea de 50 gr de cocaină, drog de mare risc, a cărui valoare de piaţă este de 5.000 euro. Cercetările sunt în derulare în continuare pentru documentarea întregii activităţi infracţionale. Oare inspectorul şef al IPJ Braşov, chestorul Flucuş, în afară de semnarea mapelor, ce păzeşte?!”, se arată în mesajul publicat pe pagina de Facebook a Sindicatului Europol.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *