În localitatea prahoveană Azuga, Școala Gimnazială și Liceul Teoretic sunt în reabilitare, astfel că autoritățile locale au fost nevoite să găsească alte soluții pentru ca elevii să înceapă anul școlar la timp.
Primarul George Ciprian Barbu spune că s-a ajuns în această situație din cauza birocrației.
Trei clase primare de elevi vor învăța în clădirea primăriei, iar elevii mai mari vor merge la cursuri în pensiunile profesorilor, aflate tot în Azuga, în timp ce liceenii vor face naveta în Bușteni, transportați cu un autocar.
„Am exclus varianta online. Pentru clasele 0-4 : 3 spații sunt în clădeirea primariei: în biroul primarului, registratură și sala de ședinte a consiliului local, o sală de ședințe ne-a fost pusă la dispoziție de Ocolul Silvic al orașului Azuga, alti doi profesori au pus trei spații la dispoziție în proprietățile personale, proprietăți destinate taberelor de copii, iar copii claselor 5-12 vor face naveta la Bușteni.”, a declarat primarul din Azuga la Europa FM.
„Situația aceasta va dura, conform graficului de lucru al constructorului, până în octombrie, când școala va putea reprimi clasele primare dimineața, gimnaziale și de liceu după-amiaza, cu excepția a trei clase care vor continua să fie găzduite la Primăria Azuga”, a mai spus edilul orașului Azuga.
Circa 450 de elevi ai Școlii Gimnaziale și Liceului Teoretic Azuga vor începe anul școlar, din 11 septembrie, în trei locuri diferite: în clădirea Primăriei, la pensiunile ce aparțin unor profesori, la Ocolul Silvic și la Liceul Kalinderu din Bușteni.
Liceul Teoretic Azuga are și clase primare și gimnaziu, iar elevii din aceste clase învățau într-o clădire separată. Toate sunt încă în reabilitare. De aceea, trei clase primare vor învăța în Primărie: o clasă de 15-21 de elevi, chiar în biroul Primarului, alte două clase în sala de Consiliu și sala Registraturii.
Elevii de la clasele V-XII vor învăța la liceul Kalinderu din Bușteni și vor face naveta cu trei autocare. Cei 168 de elevi vor învăța tot dimineața.
„Ne confruntăm cu legislația, cu un egoism instituțional. Parcă nu ești stat cu stat, parcă nu mergem cu toții în aceeași direcție. Eu am depus proiectul în 2018. Am obținut finanțarea la 1 an și aproape jumătate. După toate evaluările în acte și în teren am semnat contractul de finanțare. De acolo intri deja pe procedură legală licitații, proiecte, avizare, autorizație. Nu e posibil să te apuci de lucru în 2022, la 4 ani.”, se justifică primarul.
Primele lucrări, cele de la școală, ar trebui să fie gata în al doilea modul, în luna octombrie, promite constructorul. Dar abia în primăvară ar fi gata lucrările la liceu, pentru că pe măsură ce se lucrează se descoperă probleme neluate în calcul.
Lasă un răspuns