Legea anti-păcănele – o lovitură și pentru afacerile imobiliare

Politică| 06.09.2023| 356| 0| Virgil Rădulescu

Ca în orice societate bolnavă, cum este și cazul României, în fiecare oraș au înflorit invaziv farmaciile, pompele funebre și jocurile de noroc. Alfred Simonis, liderul deputaților PSD, a anunțat, la mijlocul lunii aprilie a.c., că a depus în Parlament un proiect de lege prin care-și propune să modifice OUG 77/2009, privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc prin închiderea tuturor operatorilor din acest segment aflaţi în interiorul localităţilor. 

România este sufocată de păcănele și de reclame la jocuri de noroc. 12.000 de săli de pariuri sportive. 400.000 de conturi online pe site-urile dedicate jocurilor de noroc. Sute de mii de dependenți. Mulți dintre ei și-au pierdut casele, locurile de muncă, economiile de-o viață.

Senatul a adoptat, în calitate de prim for sesizat, proiectul de lege care prevede că nu pot fi obţine autorizaţii pentru jocurile de noroc în spaţii aflate în incinta sau pe o rază de 300 de metri pietonali de şcoli, locuri de joacă pentru copii, bănci, aşezăminte culturale, sănătate sau religioase,

Senatorul USR Sebastian Cernic îl acuză pe actualul prim-ministru, Marcel Ciolacu, de cinism pentru că a blocat luni de zile legea USR care interzice sălile de păcănele la mai puţin de 300 de metri de o şcoală, spital sau biserică şi în schimb a depus un proiect plagiat pe care vrea să îl voteze pe repede înainte.

„Astăzi puteam avea deja votată legea Fără Păcănele, dacă domnul Ciolacu o punea pe ordinea de zi a Plenului Camerei Deputaţilor, înainte să plece la Palatul Victoria. Mii de săli de jocuri puteau să fie deja închise până să înceapă şcoala, săptămâna viitoare, dacă PSD vota în aprilie legea USR. Nu-i nimic, USR va vota şi această lege depusă mai târziu de PSD şi încă alte 7 legi ale majorităţii parlamentare plagiate după USR. Important este să scoatem păcănele din drumul copiilor noştri către şcoală”, spune senatorul USR Sebastian Cernic.

Aproape 45.000 de oameni au semnat pentru pachetul de legi Fără Păcănele depus de USR. Pe lângă interzicerea amplasării sălilor de păcănele în apropiere de şcoli, spitale şi biserici, la parterul blocurilor, la sate ori lângă alte jocuri de noroc, USR a depus un proiect de lege care interzice şi publicitatea în spaţii publice la jocurile de noroc, precum şi un proiect de lege care impune obţinerea unui aviz de funcţionare din partea primăriei pentru sălile de jocuri.

Liderul senatorilor PSD Ştefan-Radu Oprea a afirmat că acest proiect va fi votat de către social-democraţi, însă nu rezolvă problema oamenilor dependenţi de jocurile de noroc car eau nevoie de consiliere şi îndrumare. El a mai spus că există o lege care spune că minorii nu au voie să intre în sălile de joc, însă totuşi tinerii şi copiii se duc acolo şi joacă la păcănele.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *