Victorie pentru studenți

Actualitate| 05.09.2023| 141| 0| Petrache Ecaterina

Începând de astăzi, studenții vor primi legitimații de călătorie cu reducere la transportul pe calea ferată. CFR Călători a anunțat că atât elevii cât și studenții vor beneficia de facilitățile stabilite prin noile legi ale învățământului.

Studenţii vor beneficia de o reducere de 90% din preţul biletelor de tren, iar elevii au gratuitate.

Astfel, începând cu data de 5 septembrie 2023, se vor elibera legitimații de călătorie pentru elevi și studenți cu gratuitate/reducere la transportul pe calea ferată conform legilor: Legea învățământului preuniversitar nr. 198/2023 și Legea învățământului superior nr. 199/2023.

Anterior, compania naţională de transport feroviar, dar şi alţi trei operatori privaţi, precizaseră că noile reguli de transport pot fi aplicate doar elevilor, care au gratuitate, pentru că nu au fost elaborate toate normele metodologice.

Ministerul Educaţiei a anunţat însă că în şedinţa Comisiei de Dialog Social a fost avizat proiectul de Hotărâre pentru aprobarea normelor metodologice privind transportul studenţilor şi propune includerea documentului pentru aprobare pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern din această săptămâna.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *