Ploieștenii au rămas fără subvenția la apă caldă, deocamdată

Administrație| 04.09.2023| 222| 1| Petrache Ecaterina

Ploieștenii care sunt racordați la sistemul centralizat de termoficare, adică cei care locuiesc la bloc, vor plăti, în această lună, apa caldă la tariful nesubvenționat de 720 de lei/Gcal. Asta deoarece proiectul privind prelungirea cu încă o lună a subvenției la apa caldă nu a fost adoptat de consilierii locali, în ultima ședință din 31 august.

Președintele Uniunii Asociațiilor de Proprietari Prahova, Eugen Cristescu ne-a declarat” consilierii PNL, chiar dacă declarativ iși manifestă intenția de acordare a subvenției, ei invocă art. 14 din Legea 273/2006 privind finanțele publice. Am studiat articolul, are 9 aliniate dar nu trebuie întrunite cumulativ, toate. Eu consider că, potrivit alin. 4 din art. 14, subvenția poate fi acordată, având in vedere că erau identificate clar 2 milioane de lei, pentru subvenția pe septembrie.” Mai mult, președintele UAP susține că, anul trecut eram intr-o situație cu mult mai gravă, abia se inființa SC Termo Ploiești, și totuși s-au găsit soluții, chiar dacă eram spre sfârșit de an și poate arieratele nu erau achitate.

In ceea ce privește disputele permanente din ședințele de consiliu local, inclusiv cea în care nu s-a aprobat subvenția pentru apă caldă, președintele UAP consider că,”sunt într-o campanie continua, dar, greșesc încercând să se obstructioneze unii pe alții, in detrimental ploieștenilor.” Cât privește riscul de a rămâne fără subvenție în această iarnă, Cristescu este de părere că nu. Subvenția va fi votată.”, pentru septembrie insă, este sceptic. În consecință pregătiți-vă buzunarele, de la 220 lei vom plăti, în septembrie, 720 de lei/Gcal.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

One Response to Ploieștenii au rămas fără subvenția la apă caldă, deocamdată

  1. GRIGORESCU spune:

    CAT TIMP VREA PRIMARUL PLOIESTIULUI CA LOCUITORII DE LA CASE CARE NU AU DUBLA SUBVENTIE LA CALDURA SI APA CALDA ,SA II MAI SPONSORIZEZE PE CEI DE LA BLOCURI CARE AU DUBLA SUBVENTIE LA GIGACALORIE ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *