Procurorii Parchetului General au apelat la o firmă specializată din Ploiești pentru golirea ultimelor două cisterne de la Crevedia. Bine, dar de golirea societății de fanarioți cine se ocupă?

Investigații| 01.09.2023| 966| 0| Virgil Rădulescu

Procurorul General al României, Alex Florenţa, a prezentat filmul tragediei de la Crevedia, în urma căreia două persoane au decedat și 56 au fost rănite.

Chiar dacă sunt încă neclare condițiile în care focul a apărut, procurorul general a declarat că dezastrul s-ar fi declanșat din cauza unui șofer care a vrut să mute gaz cu un furtun într-o cisternă goală, în contextul în care stația GPL nu avea autorizație. Deși sursa exactă a focului nu a fost stabilită, este luată în calcul o ţigară aprinsă și aruncată la întâmplare.

Operațiunea de golire a ultimelor două cisterne de la Crevedia s-a încheiat joi seară. Totodată, întreaga zonă a fost verificată de jandarmi, care au căutat pe câmpuri resturi proiectate de suflul deflagratiilor până la un kilometru depărtare. La fața locului vor rămâne, pentru supraveghere, o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD.

La cererea procurorilor, o firmă specializată din Ploiești, cu acreditări și experiență în domeniu, a început golirea ultimelor două cisterne în care mai era combustibil. Întreaga zonă a fost verificată de jandarmi care au căutat pe câmpuri resturi proiectate de suflul deflagrațiilor până la un kilometru depărtare și a fost impus un perimetru de siguranță.

Două cisterne, care nu au fost afectate de exploziile sucesive de sâmbătă seara ori de incendiile care au urmat, au îngreunat cercetarea la fața locului. Una era încărcată cu gaz, celalată cu gaz lichefiat, așa că riscul de explozie era în continuare ridicat.

Abia după golirea completă, cele două cisterne vor fi supravegheate atent și se vor face măsurători continue până când aparatele vor confirma cu siguranță că nu mai există vreun risc de explozie. Ulterior, zona va fi declarată sigură și, probasbil, deschisă populației.

După tragedia de la Crevedia, luni au început verificările la toate stațiile GPL din țară, iar autoritățile au anunțat că toate neregulile vor fi aspru sancționate. În funcție de bilanțul acestor controale, prim-ministrul Marcel Ciolacu a anunțat că ia în calcul inclusiv modificări legislative, până la dosare penale, pentru ca astfel de nereguli să nu mai fie trecute cu vederea.

La o stație GPL din Ploiești, construită lângă un spital privat, mai multe case și nu departe de un liceu, autoritățiile venite în control, la începutul acestei săptămâni, au găsit primele nereguli. Nici pompa nu era amplasată conform documentației emise de primărie. Dar, până acum, nimeni nu s-a sesizat, în ciuda semnalelor trase de cetățenii din zonă.

Evident, nu e singura din oraș sau din județ cu probleme… Din cele 68 de stații GPL de care știu autoritățile, 17 staţii GPL din Prahova funcţionează fără autorizaţie de securitate la incendii. 

Proprietarul firmei care deține stația GPL din Crevedia este fiul primarului din Caracal. În timp ce edilul susține că acea stație nu mai funcționa, localnicii spun că în acea stație erau încărcate ilegal butelii de aragaz.

Baron de PSD, pe primarul Ion Duldurea îl durea undeva că stația GPL funcționa fără autorizație de securitate de incendiu, care a fost retrasă în luna iulie 2020, și a fost închisă în luna octombrie 2020. Așadar, acum aproape trei ani!

Totuși, banii intrau, iar baronul de PSD era un bun cotizant la partid. Astfel, în urma serviciilor prestate, câștigând contractele prin licitație publică, dar la minut după postare (sic!) cu diverse autorități locale, s-au câștigat sume atât de frumoase încât primarul a făcut, în scurt timp, o avere frumoasă.

Acum, ca lider pesedist și ditamai premierul, Ciolacu uită un pic de ciolanu` și se leapădă de satana. Mai mult, după un discurs citit în stil ceaușist, graoi și fără intonație, că doar nu era prost să-l scrie el!, întrebat de reporteri despre beizadeaua din Caracal a răspuns prin viu grai gramatical, perfect românește, dar după conjugarea-i proprie: „Fiecare dintre noi ESTE copiii cuiva!”  Dar, vorba lui, numai a lui, nu întâmplător este premierul României.

Ion Doldurea, primarul care s-a răsturnat la Caracal, a vorbit despre tragedia produsă la firma fiului său, beizadeaua Ionuţ Doldurea, făcând o declaraţie halucinantă, după ce a fost întrebat dacă știe că au murit oameni: „Ştiu… Este vorba despre o persoană. Ceilalți, pompierii, este problema lor!”. Mare om, mare caracter, ca de altfel toți nababii sau baronii locali! Suntem convinși că doarme liniștit cu atâția morți prin fulgii de struț din perne,

Ulterior, a declarat că este emotiv și că nu a stat să se gândească prea mult la ce declară. De fapt, culmea, cei care gândesc, dar nu sunt implicați politic, sunt nevoiți să plătească autorizații, taxe s.a.m.d.. Autorizat sau nu, primarul Doldurea și beizadeaua lui au obținut multe contracte în țară. Are și prin Ploiești, dar o mică bucățică. Și aici, vorbind de licitații publice, iar ajungem la documente. Apoi ajungem la întrebări: cum au fost câștigate și de ce? Procurorii sunt pe fir…

Megalomania susține domnia

Mulți dintre țărușii care puneau arbagic cu speranța că vor avea ceapă la slană, după ce au intrat în politică, au devenit mari domni, baroni locali, un termen inovat de nemuritorul Iliescu. El nu voia decât puterea. Dar asta costa! Și, iată, acum, la peste 30 de ani postrevoluționari, victimele nevinovate din revoluție nu ajung. Românii continuă să moară, sacrificați pe orgoliile și interesele politice.

Ca să vedeți până unde duce emfaza acestor politruci de mucava, familia primarului din Caracal, inclusiv beizadeaua care deține stația GPL din Crevedia, a fost pictată alături de Neagoe Basarab. Astfel, edil(i)ul s-a instalat pe locul unchiului domnitorului Constantin Brâncoveanu, după cum spun specialiștii, iar cei doi fii și soția au fost așezați alături de Neagoe Basarab, relatează Adevărul.

Tabloul are o lungime de 2,5 metri și se află în pompos numita „Casa Doldurea” din Caracal (Olt), o clădiră încărcată de istorie, amplasată chiar lângă impotenta Poliție a Municipiului Caracal. Construită în 1881, casa a aparținut senatorului de Romanați, Teodor Bancu, iar în 1902 a fost vândută statului. Până în 1980, clădirea a aparținut Spitalului din Caracal. Pe primarul „fanariot” nu-l interesa spitalul, dar acum ar fi momentul să-și asume responsabilitatea pentru pacienți și morți, Măcar până nu transformă și cimitirul în grădină botanică, cu tot respectul pentru morți, dar cu toată scârba față de acest ipochimen politic.

Conform apropiaților familiei, relatează presa locală și națională, pentru această pictură, actualul primar din Caracal a scos din buzunar pentru un pictor local peste 65.000 lei.

Lucrarea lui Vintilă Mihăescu a fost expusă de actualul ei proprietar în holul hotelului de 5 stele pe care familia sa îl deține în Caracal. Familia Doldurea a cumpărat imobilul și l-a transformat într-un hotel cu cinci apartamente și patru garsoniere. Azi poartă numele de Casa Doldurea – Retro Hotel. Că tot vrea Don Primar să facă din Caracal o zonă turistică. Nu contează că nu ai ce vizita/vedea pe acolo, dar contează banii care vin, dacă te vaiți. Deocamdată, puteți vizita hotelul și viziona tabloul voievodal.

Asceniunea-i fulminantă

Ion Doldurea, primarul din Caracal, tatăl patronului de la firma implicată în explozia de la Crevedia, a fost unul dintre cei șapte membri PSD la nivel național care, cu prilejul alegerilor din 2020, „au sărit din rând” și„au sărit la cap” cu mai mulți bani decât erau obligați prin statuul partidului.

„În ultimul deceniu, cifra de afaceri a SC Flagas SRL a crescut de la 1,2 milioane la 593 de milioane de lei, iar profitul net a atins 32 de milioane de lei anul trecut”, potrivit unei analize efectuate de Digi24.

Tot potrivit sursei citate, prosperitatea lui Ionuț Doldurea, proprietarul firmei, ar fi nimica toată în comparație cu cea a tatălui său, primarul din Caracal, Ioan Doldurea.

„Ion Doldurea se află la primul mandat de primar și a candidat în 2020 din partea PSD. Înainte era un prosper om de afaceri. Acesta a acumulat o avere semnificativă, incluzând proprietăți imobiliare diverse și opere de artă valoroase. Ion Doldurea are peste 20 de case, apartamente și spații comerciale, precum și aproape 500.000 de euro în conturi, potrivit declarației de avere. De asemenea, familia Doldurea are și un hotel de 5 stele în Caracal și opere de artă evaluate la 70.000 de euro.”

SC Flagas SRL este o societate românească care comercializează en-gros și en-detail carburanți auto (inclusiv GPL), în principal în Muntenia și Moldova, are sediul în Caracal, judeţul Olt și deţine control şi asupra Dolchimex SRL, Criana Gas SRL și Motben SRL.

Firma are peste 50 de contracte cu mai multe primării și școli, potrivit datelor de pe Termene.ro. Acţionarii firmei Flagas SRL sunt Ionuţ Daniel Doldurea (51%) și Cosmin Ionuţ Stinga (49%), conform Termene.ro.

În ordinea descrescătoare a cifrei de afaceri, următoarea firmă ca importanță în care familia Duldurea e implicată este Rombeer Crîngașu SRL.

Adică cea preluată la începutul acestui an. În 2022, firma a raportat o cifră de afaceri de 290 de milioane de lei, cu un profit de 9.2 milioane lei.

Societatea are în portofoliu lanțul de 15 benzinării și stații GPL RBC Gas, în județele Prahova și Dâmbovița.

Tranzacția între giganții GPL a fost făcută abia după ce Consiliul Concurenței și-a dat acordul.

În anul 2019, Rombeer Crîngaşu, benzinar independent, a avut un business de 215 milioane lei.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *