O tremie dintre stațiile GPL din Prahova nu au autorizație pentru incendii. Legislația permite dezastre

Actualitate| 29.08.2023| 244| 1| Petrache Ecaterina

17 staţii GPL din Prahova funcţionează fără autorizaţie de securitate la incendii. Informaţia a fost făcută publică de prefectul Virgiliu Nanu.

Dezastrul de la Crevedia a determinat autoritățile să verifice situația stațiilor cu alimentare GPL din Prahova. Firma fiului primarului de la Caracal, a cărui stație a determinat dezastrul de la Crevedia, are stații GPL în nouă localități din județul nostru. Potrivit informațiilor furnizate de Prefectura Prahova, în județ funcționează 68 de stații GPL, 17 dintre acestea însă, fără autorizație de securitate la incendiu. Două dintre ele se află în Ploieşti.

Deși au fost controlate în ultimii ani de inspectorii ISU Prahova, care au constatat diverse nereguli, nu au fost închise. Conform conducerii ISU Prahova, stațiile GPL fără autorizație pot funcționa în continuare, legislația actuală permițând acest lucru.

”Noi nu putem interzice funcționarea societății, ci doar retragem autorizația” a declarat Alexandru Muscalu, adjunct al Inspectorului Şef al ISU Prahova.

De asemenea, există 7 unităţi despre care autorităţile nu deţin informaţii asupra necesităţii solicitării şi obţinerii autorizaţiei ISU. În consecință, doar  44 de stații GPL din Prahova respectă legislația și au autorizații ISU.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

One Response to O tremie dintre stațiile GPL din Prahova nu au autorizație pentru incendii. Legislația permite dezastre

  1. […] Evident, nu e singura din oraș sau din județ cu probleme… Din cele 68 de stații GPL de care știu autoritățile, 17 staţii GPL din Prahova funcţionează fără autorizaţie de securitate la incendii.  […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *