Controale antidrog în școli

Educație| 29.08.2023| 91| 0| Petrache Ecaterina

Anul școlar 2023-2024 aduce schimbări semnificative în învățământ. Ultima anunțată astăzi vizează consumul de stupefiante.

După încheierea investigației desfășurate de Corpul de Control al Ministerului în legătură cu incidentul din stațiunea 2 Mai, ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a comunicat că se ia în considerare posibilitatea de a efectua teste antidrog asupra elevilor în școli.

Conform acestuia, vor fi supuși testelor doar elevii care prezintă semne evidente de comportament asociat consumului de droguri. Pentru astfel de testare  este esențial să obțină consimțământul părinților.

Pe de altă parte, ministrul de Interne a dezvăluit că a pus în mișcare o serie de inițiative menite să prevină consumul de droguri în școli. Acest subiect va fi dezbătut în cadrul Planului Național de Acțiune pentru Siguranță Școlară pentru perioada 2023-2024. „Mecanismul va viza în special lupta împotriva drogurilor, violenţei şi bullying-ului în şcoli. Ca element de noutate, intenţionăm să constituim grupuri de acţiune la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, formate din reprezentanţi ai Ministerului de Interne, ai unităţii de învăţământ, precum şi asociaţii de părinţi şi elevi”, a declarat Ministrul de Interne.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *