Mai puțin de 3 din 10 candidați au promovat a doua sesiune de Bacalaureat

Educație| 25.08.2023| 90| 0| Petrache Ecaterina

Rezultatele inițiale de la sesiunea de toamnă a Bacalaureatului din acest an au fost afișate vineri, 25 august, de către Ministerul Educației. Rata cumulată de promovare (rezultate inițiale – toate promoțiile) este 29,8%, potrivit comunicatului instituției. Acest lucru înseamnă că mai puțin de 3 din 10 candidați au promovat a doua sesiune de BAC 2023. Rata de promovare pentru promoția anului curent este 31,2%, respectiv 26,8% pentru promoțiile anterioare, se arată în informare.

In Prahova 1123 de candidați au susținut toate cele trei probe. Cea mai mare medie este 8,50, notă obținută de un fost elev al Colegiului Național „I.L.Caragiale” din Ploiești. De altfel, au fost doar patru medii peste 8, obținute de candidați de la C.N.”I.L.Caragiale”, Liceul Teoretic „Anghel Saligny”, din Ploiești și Liceul Tehnologic „Romeo Constantinescu” din Vălenii din Munte. La cea de-a doua sesiune a a Bacalaureatului au participat absolvenții de liceu care nu au luat examenul în prima sesiune, dar și cei care nu s-au putut înscrie din cauza corigențelor.

Candidații nemulțumiți pot să depună contestații astăzi, 25 august, în intervalul orar 12:00 – 18:00, atât în format standard, cât și electronic. În acest sens, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic inclusiv o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată, ca urmare a soluționării contestației este finală și poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *