Proteste spontane. Finanțele  sunt paralizate în toate județele țării

Social| 24.08.2023| 106| 0| Petrache Ecaterina

Federația Națională a Sindicatelor din Finanțe anunță că „în toate județele din țară au fost declanșate proteste spontane”, după ce ministrul Finanțelor nu și-a respectat angajamentele asumate în acordul încheiat cu organizațiile sindicale.

„Astfel, începand cu ora 8,30, sistemul fiscal românesc nu este funcțional”, transmit sindicaliștii într-un comunicat de presă. Actiunile de protest spontane declanșate la nivel național se pot întinde „pe o perioadă nedeterminată, degenerând și în acțiuni de stradă”, mai spun sindicaliștii.

Principala solicitare a protestatarilor este „egalizarea salariilor pe funcții similare”. Pe lângă salarizare, ei reclamă lipsa unui sistem informatic integrat, lipsa acută de personal, lipsa spațiilor adecvate desfășurarii activității, precum și lipsa de protecție juridică a salariaților, „aceștia fiind lăsați să se apere singuri în fața instanței, multinaționalelor, firmelor puternice care își maximizează profitul (adică nu înregistrează profit și nu plătesc impozit la stat) și au resursele financiare necesare să ne acționeze în judecată având ca scop principal intimidarea noastră”.

La începutul lunii august, peste 15.000 de angajaţi din structurile Ministerului de Finanţe din toată ţara au declanşat proteste spontane, nemulţumiţi de măsurile propuse de Executiv pentru reducerea cheltuielilor bugetare, în condiţiile în care acestea ar putea afecta peste 22.000 de persoane din sistem.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *