Așa cum am promis, revenim cu detalii din denunțurile ajunse în fața procurorilor din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de Combatere a Corupției prin care sunt reclamate mai multe persoane din administrația publică locală, dar și alte persoane publice de trafic de influenţă, efectuare de operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia, constituirea unui grup infracţional organizat, cumpărare de influenţă, dare de mită, luare de mită, și chiar folosirea influenţei de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere în partid.
Potrivit denunțătorului, jurnalistul Cătălin Stavri a pretins și a primit suma de 15.000 de lei pentru a interveni la persoane cu funcții de decizie din administrația locală Ploiești pentru ca un cunoscut de-al său să obțină autorizarea pentru funcționarea mai multor tarabe de desfacere a produselor agricole în Piața Centrală din municipiul Ploiești.
Jurnalistul Stavri i-a promis denunțătorului că va vorbi personal cu șefa administrației piețelor pentru a rezova problema. După ce l-a întrebat câte tarabe are amicul său, Stavri Cătălin nu a stat la tocmeală, ca la piață, nici pe gânduri, ca la matematică și a făcut un calcul rapid: 1.000 de euro șpagă pentru fiecare tarabă deținută pentru prelungirea contractului de funcționare. Și, uite așa, s-a ajuns la o frumoasă sumă de 15.000 de lei! După ce a luat banii de la amicul său, denunțătorul l-a sunat pe Stavri pentru a-i înmâna suma de bani, iar acesta din urmă l-a chemat în parcarea restaurantului deținut de Claudiu Belu, prieten și partener de „afaceri” cu jurnalistul. După ce a primit cei 15.000 de lei, Stavri Cătălin, ca orice om corect în afaceri, i-a dat denunțătorului suma de 1.500 de lei, ca recompensă, și i-a garantat că problema tarabelor va fi rezolvată.
După câteva zile, denunțătorul declară că a ajuns acasă chiar la primarul Ploieștiului, Andrei Volosevici, și i-a comunicat acestuia că i-a dat suma de 15.000 de lei lui Cătălin Stavri, iar edilul i-a confirmat că Stavri se va ocupa de problemă. Însă, promisiunea contra cost tergiversa, iar contractual nu fusese prelungit. După ce denunțătorul l-a sunat pe Stavri pentru a-i spune situația, jurnalistul l-a chemat la restaurantul prietenului său, Claudiu Belu, fiind și el prezent la masa discuțiilor.
Desigur, problema nu a fost rezolvată, astfel că piețarul a solicitat banii înapoi, respectiv cei 15.000 de lei. În cele din urmă, după o săptămână, problema cu tarabele s-a rezolvat.
Denunțătorul a pus la dispoziția organelor de urmărire penală mai multe înregistrări audio ambientale, fotografii și alte materiale electronice de probe pentru susținerea acuzațiilor de mai sus.
Mâine, vă vom prezenta o înregistrare audio pusă la dispoziția redacției Găzarul!
D.I.G.
Lasă un răspuns