Deși, de la Ploiești, preahăituitul ursuleț a plecat cu o educație urbană, primarul din Chiojdu (Buzău) îl acuză de atacuri

Administrație, Opinii| 24.08.2023| 268| 0| Virgil Rădulescu

Fără să fie întrebat unde ar vrea să fie „relocat”, ursul ploieștean a ajuns în comuna Chiojdu din județul Buzău. Fapt enervant atât pentru urs, cât și pentru primarul comunei care se vede înconjurat de mai mulți urși decât i-a avut în copilărie, ca jucării. 

Nici nu s-a relocat ursul bine și nici viză de flotant nu a apucat să ia că, iată, deja două atacuri de urside au fost înregistrate, în noaptea de miercuri spre joi, în Chiojdu, comuna în care a fost relocat ursul devenit celebru cu numele de „Rambo”, după ce s-a jucat leapșa și pititea cu autorităţile locale din Ploiești.

Bietul de el a căzul din lac în puț… adică din lacul de lacrimi de râs despre autoritățile locale ploieștene în (pre)puțul gândirii autorităților locale din comuna Chiojdu. Autorităţile locale de dincolo de granița județeană, neavând date despre identitatea animalelor sălbatice, nu exclud prezenţa comunitarului nostru urs.

După cum v-am informat, ursul capturat la Ploieşti a fost dus pe un fond de vânătoare situat la graniţa dintre judeţele Buzău şi Prahova, la Tabla Buţii, în comuna Chiodu, generând nemulţumire din partea primarului care a declarat că nu a fost consultat cu privire la relocarea animalului sălbatic şi nu a fost informat.

Rămas pe viață neconsultat și, cu atât mai puțin informat, primarul de acolo, Gheorghe Neamțu, a simțit că e un prilej unic de a afla o țară întreagă despre ampla-i gândire, în perspectiva viitorului an de grații electorale. Și, astfel, din șubreda rețea a circumvoluțiunilor au germinat următoarele declarații, pe care încerc să le analizez așișderea:

„Azi noapte, au fost înregistrate două atacuri, în două sate diferite, unul în satul Chiojdu, unul în satul Bâsca Chiojdului. Într-un caz a fost ucis un berbec şi în celălalt l-au îndepărtat în timp util, l-au speriat proprietarii gospodăriei.”

Ursulețul nostru nu a atacat, în Ploiești, niciun berbec, doar a râs de berbeci, E venit de la oraș, preferă cotletele de berbecuț bine rumenite și pastrama fragedă. NU se poate TELEPORTA în două locații decât dacă e văzut dublu, după o tescovină….

„Au mai fost câteva apariţii, dar nu s-a mai apelat la 112, ne-am deplasat noi din plan local, cu patrula, i-am mai îndepărtat. Dacă a atacat ursul relocat recent în comună, nu aş ştii să vă răspund, cine îl cunoaşte?”

Păi, până acum, nea primare, vedeai prea mulți urși și îi numărai, ce pe oi în insomnii, și te miră aparițiile? Halucinații sau holograme??? Nu știi dacă să dai vina pe ploieșteanul nostru, nu-l cunoști… Înțeleg, dar de ce nu ai făcut cunoștință cu el, să-i urezi un „bine ai venit!” cu tricolorul pe diagonală? Sună-l pe Volo, vă face el cunoștință! Nu ai auzit de Volo, dar ai auzit de Rambo?! Nu e Rambo, e chiar Bruce Willis, în travesti, plictisit de interminabilele serii Greu de ucis, greu de pensionat…. Și vine și cu experientă, antrenat de toate forțele speciale din Ploiești! Oricum, la fel ca tine, și Volo îi confundă. Din ce știa el, era un urs cu „blăniță albă la gât”… Nu a precizat dacă era de pluș sau de mucava.

„Eu am trimis adresă oficială către Instituţia Prefectului Judeţului Prahova, prin care solicit actul administrativ, respectiv raportul, procesul verbal şi sper să mi-l pună la dispoziţie. Acolo ar trebuie să scrie criteriile în baza cărora s-a relocat acest urs.”

Asta e ca în bancul ăla când o patrulă de doi polițiști (fie ei chiar și locali) găsesc un om spânzurat de o creangă, într-un parc din perimetrul lor. Așa cum se întâmplă, când unul e mai deștept decât celălat, unul propune să-l mute din aria lor de activitate, în altă zonă. Patrulează ei (deși nu erau patru la început, SIC!), dar colegii lor, la fel de profesioniști, au „relocat” cadavrul. La revederea spânzuratului, unul din prima patrulă a exlamat: „Uite. al drecu` s-a spânzurat de două ori!”

Virgil Rădulescu

NR: Acest articol este un pamflet și trebuie tratat ca a(ră)tare. Orice asemănare cu personaje sau fapte reale, rupte DE realitate, poate că nu e deloc întâmplătoare. Animalele din acest film nu au fost abuzate!

 

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *