Profesoara din Prahova, hărţuită sexual de elevi în timpul cursurilor, va preda la aceeaşi şcoală

Educație| 23.08.2023| 155| 0| Virgil Rădulescu

Profesoara de Limba engleză la şcoala gimnazială din Pietriceaua, care a fost hărţuită sexual în timpul orei de curs de elevi de 13 ani, a refuzat să se supună testării psihologice solicitate de către comisia de cercetare disciplinară, însă va continua să predea la aceeaşi unitate de învăţământ.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova, Aurel Graur, în urma incidentului, profesoara a fost asistată la ore de către reprezentanţi ai IŞJ, primind calificativul „slab„.
Totuși, va reveni la cursuri, ea fiind profesor titular.
Graur a precizat că şcoala a demarat propria ei anchetă disciplinară şi i-a cerut profesoarei să facă testarea psihologică, însă aceasta a refuzat, fiind sancţionată cu avertisment scris.
Cadrul didactic a fost hărţuit sexual în timpul orei de curs la Şcoala Gimnazială Pietriceaua, structură a Şcolii Gimnaziale „Matei Basarab” din comuna Brebu, iar un clip video a fost publicat în mediul online.
„În dimineaţa zilei de 6 aprilie 2023, conducerea unităţii de învăţământ a fost informată de existenţa unui clip video realizat în timpul unei ore de curs şi, imediat ce a intrat în posesia lui şi a fost vizionat, au fost înştiinţate Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova şi Poliţa comunei Brebu. Tot în cursul zilei de 6 aprilie 2023, a fost convocat Consiliul Clasei, care a stabilit sancţionarea elevilor implicaţi, astfel: cei doi elevi care apar în imagini şi elevul care filmează şi îi instigă au fost sancţionaţi cu mustrare scrisă şi scăderea notei la purtare cu 6 puncte, iar ceilalţi elevi prezenţi în clasă observaţie scrisă”, a transmis, în luna aprilie, Inspectoratul Şcolar Prahova.
De asemenea, conducerea unităţii şcolare a iniţiat o cercetare prealabilă a împrejurărilor în care a avut loc incidentul, pentru lămurirea tuturor aspectelor.

O anchetă a fost declanșată şi de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova. Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru ultraj contra bunelor moravuri.

Profesoara scria la tablă în acest timp, iar mai mulți băieți din clasă mimează acte sexuale în spatele ei, îi ridică fusta și îi pun degetul mijlociu la gură.

Cadrul didactic nu pare să reacționeze în vreun fel, ba chiar zâmbește sau râde, în urma gesturilor.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *