O nouă lovitură pentru români. Facturile pentru alimentarea cu energie electrică vor exploda

Economie| 23.08.2023| 159| 0| Petrache Ecaterina

Guvernul ia în calcul eliminarea compensărilor din facturile la energie. De ce? Pentru că așa vrea Comisia Europeană, iar sclavii execută!

Seria măsurilor de austeritate continuă. Deși, cu câteva zile în urmă, ministrul Energiei asigura românii că se mențin subvențiile, iată că lucrurile nu stau așa. Guvernul ia în calcul eliminarea compensărilor din facturile la energie. Din această toamnă, doar o parte dintre români ar mai beneficia de aceste subvenţii, anume cei care au venituri mici.

Ideea este discutată acum în Coaliţia de guvernare, după ce Comisia Europeană a cerut României diminuarea subvenţiilor acordate populaţiei.

Guvernul consideră că subvenția reprezintă acum o bună parte din cheltuielile bugetare desi, zile în șir, premierul Ciolacu vorbea despre cheltuieli salariale mari în ministere și administrația locală și reduceri de personal. Vorbe de campanie?

Nu este prima dată când guvernanții vor să scape de subvenție și românii să plătească prețul exorbitant al facturilor. La inceputul  lunii iulie Burduja declara că doar consumatorii vulnerabili ar mai putea beneficia de măsura plafonării în perioada următoare, ceea ce înseamnă că, milioane de consumatori din România vor trebui să plătească prețul kw integral.

Burduja  declara că, pe cadrul legislativ actual, măsura compensării şi plafonării energiei este valabilă până în anul 2025, însă consideră că subvenţia pentru energie ar trebui „ţintită” pe consumatorii vulnerabili cu venituri mici.

Asta se întâmplă în condițiile în care energia produsă în parcurile fotovoltaice au inundat deseori reţeaua.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *