Apar noi detalii cu mărturii și înregistrări privind dosarul în care un dezvoltator imobiliar este suspectat că a ridicat un bloc în Ploiești, zona Hipodrom, fără să respecte prevederile autorizației de construire. Pe adresa redacției Găzarul am primit denunțul formulat de către un ploieștean din care reies noi aspecte privind imobilul construit ilegal, transformat din sediu de birouri în bloc de apartamente, după ce s-au „falsificat mai multe înscrisuri, pe care le-ar fi utilizat, atât în faţa autorităţilor publice locale, pentru înscrierea dreptului de proprietate asupra imobilului, cât şi la notarul public, pentru vânzarea apartamentelor”, potrivit anchetatorilor.
Un ploieștean, implicat în această încrengătură, a formulat un denunț la Direcția Națională Anticorupție – Secția de Combatere a Corupției prin care reclamă mai multe persoane din administrația publică locală, dar și alte persoane publice de trafic de influenţă, efectuare de operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia, constituirea unui grup infracţional organizat, cumpărare de influenţă, dare de mită, luare de mită, și chiar folosirea influenţei de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere în partid.
Astfel, denunțătorul a precizat în fața procurorilor, printre altele, că pentru schimbarea destinației imobilului din clădire de birouri în clădire cu apartamente de locuit, jurnalistul Cătălin Stavri ar fi primit de la dezvoltatorul imobiliar Lupu Mihai un număr de patru apartamente, cu titlu de mită. Din declarația dată reiese că mita ar fi fost disimulată prin interpuși , respectiv mama numitului Lupu Mihai, Lupu Marioara, în calitate de vânzător, către mama numitului Stavri Cătălin, H.A., în calitate de cumpărător. Ulterior, potrivit denunțătorului, vărul său a cumpărat de la H.A. un apartament din respectivul complex imobiliar, plătind suma de 38.000 de euro, riscând acum să rămână să rămână atât fără apartament, cât și fără bani.
De asemenea, potrivit declarației, Stavri Cătălin și-ar fi exercitat presupusa influenţă pentru a determina persoane cu putere de decizie în administrația locală să dispună schimbarea destinației anterioare din clădiri de birouri în blocuri de locuințe.
Procurorii DNA au dispus disjungerea cauzei și declinarea competenței de soluționare a cauzei în favoarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova cu privire la săvârșirea faptelor de trafic de influență, cumpărare de influență, coruperea alegătorilor și evaziune fiscală.
Vom reveni cu alte detalii.
D.I.G.
[…] cum am promis, revenim cu detalii din denunțurile ajunse în fața procurorilor din cadrul Direcției Naționale […]