Părinții nu mai pot intra în școli decât în anumite situații

Educație| 22.08.2023| 76| 0| Petrache Ecaterina

Părinții vor avea acces limitat în școli. Condițiile de intrare sunt clar stabilite prin noile reglementări ale educației.

Legea Educației Naționale nr. 1/2011 nu prevede situațiile de acces al părinților în școli și grădinițe însă acestea sunt stipulate în Regulamentul-cadru de organizare și desfășurare a unităților de învățământ preuniversitar. Cele patru situaţii în care li se permite intrarea sunt:

  • a fost solicitat/a fost programat pentru o discuție cu un cadru didactic sau cu directorul/directorul adjunct al unității de învățământ;
  • desfășoară activități în comun cu cadrele didactice;
  • depune o cerere/alt document la secretariatul unității de învățământ;
  • participă la acțiuni organizate de părinți, aprobate de conducerea unității de învățământ”, conform Legii învățământului preuniversitar.

Motivul principal al introducerii acestor restricții este limitarea accesului părinților agresivi, a căror atitudine perturbă desfășurarea activităților școlare cât și faptul că profesorii nu pot fi deranjați în timpul orelor de curs.

Articolul 223 – (1) Personalul didactic de predare are dreptul la siguranță în exercitarea actului educațional și nu poate fi perturbat în timpul desfășurării activității didactice.

(3) Prin excepție de la prevederile alin. (1), nu se consideră perturbare a cadrelor didactice în timpul desfășurării activității didactice intervenția autorităților care coordonează sistemul național de învățământ și/sau publice, în situațiile în care sănătatea fizică sau psihică a beneficiarilor primari ori a personalului este pusă în pericol în orice mod, conform constatării personalului de conducere, sau în timpul exercițiilor de alarmare pentru situații de urgență.”

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *