Grevă a sindicaliştilor din Administraţia Fiscală

Social| 22.08.2023| 125| 0| Petrache Ecaterina

Sindicaliştii din Administraţia Fiscală au organizat, în această dimineaţă, între orele 8:00 şi 10:00, o grevă de avertisment în toată ţară. Nemulțumirile lor sunt mai vechi și vizează păstrarea locurilor de muncă, veniturile și necesitatea unui statut propriu. Negocierile de până acum cu Guvernul au eșuat.

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Fiscală „Solidaritatea”, Dorin Modure, a afirmat că acestea nu sunt cereri nerealizabile şi că au oferit și soluţii pentru solicitări, dar fără vreun rezultat. În consecință, următorul pas posibil este greva propriu-zisă.

„După aceasta trebuie să treacă minimum două zile şi putem să declanşăm greva propriu-zisă. Probabil către asta ne vom îndrepta, dar este de durată, trebuie să rezolvi nişte proceduri, trebuie să vedem dacă Guvernul este dispus să discute cu noi şi să mai rezolve din solicitări sau nu. Deci nu ştim ce va fi în viitor, dar următorul pas posibil este greva propriu-zisă”.

Peste 15.000 de angajaţi din structurile Ministerului de Finanţe din toată ţara au declanşat proteste spontane în data de 11 august, nemulţumiţi de măsurile propuse de Executiv pentru reducerea cheltuielilor bugetare, în condiţiile în care acestea ar putea afecta peste 22.000 de persoane din sistem.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *