Prețul gazelor rămâne plafonat, deocamdată 

Actualitate| 21.08.2023| 176| 0| Petrache Ecaterina

România stă bine la necesarul de gaze pentru această iarnă. În ceea ce privește prețul, acesta rămâne plafonat cel puțin până la primăvara viitoare, anunță ministrul Energiei, Sebastian Burduja.

Ministrul Energiei Sebastian Burduja a declarat că România stă foarte bine cu stocurile de gaze naturale, având în acest moment o rezervă înmagazinată de aproape 83%, iar după 1 septembrie, conform angajamentului cu cei de la Comisia Europeană, va fi depăşită cantitatea de 90%. În cazul unei ierni deosebite, România va apela la rezervele de gaze din Azerbaidjan, unde ţara noastră are la dispoziţie o capacitate suplimentară de un miliard de metri cubi.

În ceea ce privește pretul la gaze naturale şi energie electrică, ministrul a explicat că schema actuală, adică plafonarea prețutrilor și subvenția,  este în vigoare până în luna martie a anului 2024. „La nivelul Comisiei Europene cel puţin până în martie 2024, deci dincolo de iarna care urmează, putem să păstrăm această schemă”, a mai precizat el.

El a adăugat că, în cazul în care va fi pusă problema ajustării schemei existente, atunci acest lucru va fi făcut cu foarte multă prudenţă. Burduja nu a exclus posibilitatea fluctuării preţurilor la energie electrică şi gaze, în contextul unei ierni grele şi a evoluţiei conflictului din Ucraina.

 

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *