Îi băturăm și pe ăștia: Petrolul Ploieşti în Superligă, 4-3 cu FC U Craiova

Sport| 20.08.2023| 72| 0| Virgil Rădulescu

Chiar dacă conjugarea din titlu e la perfectul simplu, rezultatul a fost perfect, dar nu prea simplu cum era în minutul 75, când Petrolul conducea cu 4-1.

Petrolul a reuşit a treia sa victorie consecutivă, una spectaculoasă, prin golurile marcate de Christian Irobiso (4, 60), Jair (12) şi Alexandru Musi (75).
Pentru FC U Craiova, care a pierdut pentru a doua oară în acest sezon cu 3-4 (după eşecul de acasă cu ”U” Cluj), au punctat Benjamin van Durmen (35), Aurelian Chiţu (80) şi Juan Bauza (85 – penalty), după un fault comis de Gheorghe Grozav asupra lui Alexandru Blidar.

Petrolul a pornit ca din pușcă și, după doar 12 minute, își asigurase un avantaj de două goluri pe tabela de marcaj! IROBISO (4) deschidea scorul cu un șut printre picioarele lui Popa, după un assist perfect al lui JAIR, mijlocașul brazilian fiind cel care, peste puțin timp, avea să majoreze diferența, finalizând, din fața porții, o centrare venită de la Grozav (12)/

La 2-0, trupa lui Florin Pîrvu părea să fi găsit calea potrivită pentru o victorie concludentă, dar a fost suficient un moment de nesiguranță în defensivă, speculat de către van Durmen (35), pentru ca oltenii să reintre în joc. Iar forcingul Craiovei s-a întins până în minutul 60, dar, din fericire, reduta „lupilor” a rezistat și, fix în momentul în care s-a scurs prima oră de joc, IROBISO a realizat dubla, din nou după o pasă a lui Jair: 3-1! Iar când MUSI (77) puncta pentru 4-1, zarurile păreau definitiv aruncate, doar că, din nou, a fost vorba doar de o iluzie…

Craiova s-a întors în meci cu reușita lui Chițu (80), apoi Bauza (84) a transformat un penalti dictat cu ajutorul VAR-ului, așa încât finalul a fost trăit cu sufletul la gură. Oltenii s-au aruncat în ofensivă, au beneficiat de câteva lovituri libere dictate în jumătatea petrolistă, dar baloanele aruncate înspre buturile lui Zima au fost neutralizate de către defensiva „lupilor”, rămasă în picioare până la ultimul fluier al centralului!

Petrolul a avut un gol anulat de VAR pentru henţ (Takayuki Seto, min. 63) şi o bară, prin Alexandru Musi (66).
FC U Craiova a suferit a patra înfrângere în acest campionat.

FC Petrolul Ploieşti – FC U 1948 Craiova 4-3 (2-1), Stadion ”Ilie Oană” – Ploieşti
Au marcat: Christian Irobiso (4, 60), Jair da Silva Tavares (12), Alexandru Musi (75), respectiv Benjamin van Durmen (35), Aurelian Chiţu (80), Juan Bauza (85 – penalty).
Arbitru: Horaţiu Mircea Feşnic (Cluj-Napoca); arbitri asistenţi: Valentin Avram (Bucureşti), Alexandru Cerei (Cluj-Napoca); al patrulea oficial: Iulian Călin (Ştefăneşti/Argeş)
Arbitru video: Cătălin Popa (Piteşti); arbitru asistent video: Romică Bîrdeş (Piteşti)
Observatori: Iosif Olah (Sfântu Gheorghe) – CCA, Marian Bucurescu (Bucureşti) – LPF

Clubul de fotbal FC U Craiova şi antrenorii Nicolae Dică şi George Cotigă au încheiat de comun acord contractul de colaborare, a anunţat, sâmbătă dimineaţa, gruparea din Bănie pe pagina sa de Facebook.
Dică preluase echipa patronată de Adrian Mititelu în data de 17 iulie, după prima etapă, şi a încheiat cu un bilanţ de două victorii şi trei înfrângeri.

Petrolul Ploieşti are 11 puncte şi se află, deocamdată, pe locul 3 în clasament, în timp ce FCU Craiova, cu 6 puncte, este pe poziţia a noua.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *