Caniculă și disconfort termic ridicat, în Prahova

Actualitate| 18.08.2023| 104| 0| Petrache Ecaterina

Urmează zile caniculare în Ploiești și în Prahova. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o informare meteo de caniculă și disconfort termic, în Prahova și în toată zona de sud și sud -est a țării.  Indicele temperatură -umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități.

„În intervalul menționat va fi caniculă și disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși pragul critic de 80 de unități în sudul și sud-estul țării, unde temperaturile maxime vor fi de 35…36 de grade și izolat de 37 de grade”, a anunțat ANM.Ads by La Ploiești, vineri și sâmbătă (18 – 19 august) temperaturile maxime se vor situa la 33- 34 de grade Celsius, iar minimele vor fi de 21 de grade Celsius.

Duminică însă canicula și disconfortul termic își spune cuvântul.  La Ploiești, mercurul din termometre va urca la 36 – 37 grade Celsius.

La munte vremea se încălzește, iar temperaturile maxime, la Cota 2000, vor ajunge la 19 grede Celsius, în timp ce temperaturile minime se vor situa la 8 – 9 grade Celsius.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *