Consultaţii gratuite de pe litoral

Actualitate| 17.08.2023| 71| 0| Petrache Ecaterina

Turiștii aflați în stațiunile din sudul litoralului beneficiază, până la finele acestei săptămâni, de consultații gratuite în specialitățile dermatologie, endocrinologie și pediatrie.

Campania “Asumă-ți să fii sănătos” a Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București se derulează pe litoral.  36 de medici sunt prezenți în cele cinci puncte de lucru special amenajate în Costinești, Neptun, Saturn, Mangalia și Olimp.

Corturile sunt amplasate lângă bazele de salvare acvatică și punctele de prim ajutor din Neptun și Mangalia, lângă containerele SMURD de pe plajele din Costinești și Saturn, iar în Olimp, pe plajă, în zona hotelului Meduza.

Consultațiile se acordă în intervalele orare 09.00 – 12.00 și 15.00 – 18.00, cu excepția zilei de 19 august, când programul de screening se va derula doar în cursul dimineții.

Campania “Asumă-ți să fii sănătos” se află la cea de-a treia ediție, iar anul acesta este primul în care turiștii beneficiază și de consultații din specialitatea pediatrie.

Vara trecută, numărul total al consultațiilor medicale înregistrate în cadrul campaniei de prevenție “Asumă-ți să fii sănătos!” a fost de 4.374 din care 2.014 consultații de dermatologie pentru screening melanom; iar în specialitatea endocrinologie s-au realizat 1.525 de consultații pentru screening sindrom metabolic și 835 de consultații pentru screening osteoporoză.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *