Șeful DGA, Liviu Vasilescu, și-a depus cerere de pensionare. Nici interimarul de la Ploiești, Frangulea, nu se simte mai bine

Investigații| 14.08.2023| 1213| 0| Virgil Rădulescu

Șeful Direcției Generale Anticorupție, Liviu Vasilescu, și-a depus cererea de pensionare, potrivit presei naționale. Cererea lui Vasilescu ar fi fost depusă anterior scandalului generat de dezvăluirile tânărului ofițer DGA, Gheorghe Giorgian Cioriia, dezvăluiri pe care vi le vom prezenta integral la finalul acestui material. Cererea de pensionare ar fi în drum spre biroul președintelui Klaus Iohannis și, se pare, nimeni nu-i va pune piedică, ci din contra! Nici comisar-şef de poliţie Sandu Frangulea, șeful Serviciului Judeţean Anticorupţie Prahova, nu se simte prea bine… În fond, cei doi sunt camarazi de arme în partidele de vânătoare, dar și parteneri când e vorba de interesele personale, mânării și manipulări care put a abuz de funcție.

Cine e Liviu Vasilescu și ce vrea el?

Chestorul șef Sandu Vasilescu este șeful Anticorupției din M.A.I. și, așa cum vă spuneam, s-a gândit la o liniștită viață de pensionar decât să iasă pe ușa din dos din tumultoasa îngrengătură a înaltei sale funcții. De fapt, prin luna mai a.c., cu propria-i guriță, Vasilescu declara că are „grave suferințe psihologice, afective, insomnii, stare de stres, dar și pagube prin lezarea cinstei, onoarei, demnității, prestigiului și reputației.” din cauza faptului că a fost acuzat că a aranjat în biserică funeraliile interlopului „Emi Pian”. Probabil, a încurcat parohiile, dar vom detalia o parte din activitățile domniei sale în fruntea DGA, fapte de cinste, de onoare, de demnitate care i-au dus reputația și prestigiul pe culmea culmilor.

Totul ar fi plecat de la declarațiile publice făcute de Cosmin Andreică, șeful sindicatului Europol, prin care i-a criticat pe șefii Poliției Române pentru că s-au întâlnit pe ascuns în biserică, în toiul nopții, ca hoții, cu liderii clanului Duduianu, înainte de a fi înmormânat interlopul Florin Mototolea, zis „Emi Pian”.

Tot culmea culmilor, Vasilescu a pierdut procesul prin care îi cerea daune de morale de 20.000 de euro sindicalistului Cosmin Andreică. Mai mult, instanța l-a obligat pe Liviu Vasilescu „la plata către pârât a sumei de 5.880,54 de lei, valoarea cheltuielilor de judecată, onorariul de avocat.” Asta că să realizați cine a avut dreptate!

Singura demnitate remarcabilă a chestorului șef de poliție Liviu Vasilescu a fost când și-a dat demisia din funcția de șef al Poliției Române, la data de 1 septembrie 2020, în urma scandalului public legat de întânirea la masa de taină în biserică. Bineînțeles, i s-a „sugerat” că ar fi mai bine. Ulterior, în mai 2021, ministrul Lucian Bode i-a deschis o altă ușă și l-a numit la conducerea Direcției Generale Anticorupție, o structură strategică a Ministerului Afacerilor de Interne.

Și uite așa în fruntea Direcției Generale Anticorupție a fost numit, evident prin împuternicire și nu prin concurs, chestorul principal de poliție, în traducere liberă general-locotenent, Liviu Vasilescu. Concret, fostul inspector general al Poliției Române a fost demis din funcție pentru prejudiciul grav de imagine adus instituției și polițiștilor, prin întâlnirea din miez de noapte, într-o biserică.

Așadar, nu a fost bun acolo, dar e cel mai bun pentru corupție. Paradoxal este faptul că ministrul de pe atunci, Bode însuși, a catalogat drept bolnăvicioasă practica împuternicirilor pe funcții, declarând că, de la începutul acestui an până în luna mai, au fost realizate 250 de împuterniciri pe funcție la nivelul Poliției Române, Poliției de Frontieră Române, cât și la nivelul Jandarmeriei Române. Cum de altfel este și cazul la Serviciul Teritorial Ploiești, unde domnește într-un dulce interimat Sandu Frangulea cu speranța vagă de a fi chiar titularizat! Desigur, fără concurs!

Revenind la Vasilescu, după ce presa a duduit despre întâlnirea lui cu Duduienii, a fost singurul care a fost sacrificat pe altarul intereselor mafiote. Merita o răsplată înainte de pensionare… Așa cât să aibă suficient timp la dispoziție să realizeze venituri salariale care să-i asigure o pensie de vreo 15.000 lei din funcția pe care o deține la acest moment.

Iată cum de la răposatul Emi Pian s-a pus batista pe țambal! Normal, spălat ca la Nufărul, pare logic că Vasilescu e bin de folosit în continuare, ca o marionetă, pentru a cerceta oameni incomozi sistemului, sau dimpotrivă, de a amâna cercetările în dosarele cu nume grele din sistem aflate în instrumentarea DGA.

Prostituția profesională a numirilor, fie ele și interimare, în funcții mari, de decizie, din cadrul M.A.I. continuă în dauna competenței, profesionalismului. Până la banala întâlnire bisericoasă, unde credem că i-a învățat pe Duduieni cum să-și facă cruce și cum se face coliva lui Emi Pian,  Vasilescu a avut timp să umble cu „clapele”. Timp de 10 ani, între anii 1995 – 2005, Liviu Vasilescu a lucrat în domeniul combaterii criminalității organizate (liniile de muncă antidrog și prinderi în flagrant), ocupând funcții de conducere timp de 5 ani și coordonând acțiuni operative importante. Timp de 13 ani, între anii 2005 – 2018, a condus Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română (DOS). Omul potrivit la locul potrivit, dar care s-a dovedit a fi un fel de lup paznic la oi.

Fostul șef al Direcției pentru Operațiuni Speciale, Inspectoratului General al Poliției Române și încă, deocamdată, comandant al Direcției generale Anticorupție tot va ajunge să dea cu subsemnatul. Poate mai puțin despre ancheta „Casca și Bastonul”, unde au fost efectuate percheziții la sediul central al Poliției Române și a fost ridicat probatoriul necesar. Dar măcar în Dosarul „Microfonul” care afost pus la „dospit”, e „copt” și nu așteaptă decât OK-ul operativ pentru a fi puțin „rumenit” la cuptorul mediatic, pentru a fi apoi pus pe masa instanței de judecată prin „autosesizarea” organelor abilitate să… abiliteze.

Cu gândul la frumoasa pensie special, acum ceva timp, Vasilescu a declarat „pe sticlă” că va „scuipa” tot, dând șah altora. Până va fi, la rândul lui, scuipat de sistem, forțează pensionarea.

În fine, ca să nu vă plictisim, mai spunem despre un dosar și, gata, revenim cu altă ocazie la „prestigiul și demnitatea” domnului chestor Vasilescu. Dosarul „Beretta”. Nu vă gândiți la șăpcălii, alea sunt la „Casca și bastonul”. Ne referim la pistoalele marca „Beretta”. În urma unei negocieri dar fără publicitate prealabilă, Inspectoratul General al Poliției Române condus la acea vreme de chestorul Liviu Vasilescu a selectat drept companie care să îi furnizeze pistoalele societatea Compania Națională ROMARM SA. Dar nu în calitate de producător, ci doar de intermediar!

Acordul – cadru a fost semnat, strategic, chiar în ultima zi a stării de urgență pandemică. Subtil, reprezentantul legal al IGPR care trebuia să semneze acordul – cadru s-a îmbolnăvit subit, cu doar câteva ore înainte de „ceremonie”, refuzând să-și riște semnătura și integritatea. Astfel că documentul a fost asumat, sub propria semnătură, chiar de către chestorul Liviu Vasilescu.

Însă, un comision de doar 2,7 milioane din afacerea pistoalelor Beretta s-a „evaporat”, iar procurorii vor să dezlege enigma și cu sprijinul lui Vasilescu „Scuipă-Tot”.

Revenim la oile noastre, adică la DGA Prahova:

Cine este Alexandru Frangulea și ce vrea el?

Surpriză de proporții pentru presă, pentru polițiști și chiar pentru babele care vând mărarul fără să dea bon când, acum aproape un an, Serviciul Județean Anticorupție Prahova a anunțat un nou șef, pe numele lui de băiat-de-băiat comisarul șef Alexandru Frangulea. Evident, așa cum se practică, interimar. Și, ca orice șef care se respectă, și acesta venea din șefia Serviciului Arme, Explozivi si Substante Periculoase din cadrul I.J.P.Prahova.

Până la urmă, s-a dovedit că nu era nimic exploziv sau periculos… Rețeta era simplă. Un om de încredere, să nu mai zicem marionetă, numit pe axa chestorilor Vasilescu -Mirițescu.

Potrivit surselor noastre, Frangulea a fost pupila a două procuroare care l-au ajutat și sprijinit în prestidigioasa carieră: una este Buliga Georgeta și cealaltă, E. R., care ajunsese chiar la Parchetul General.

Potrivit Incisiv de Prahova, Frangulea Alexandru – alias Căpitan la 15 ani – supranumit asa in sistem pentru iucompetenta sa si modul in care urca in grad, inainte de termen, in loc sa fie anchetat si judecat pentru fapte de coruptie.

Si-a inceput furtunoasa cariera la economic in cadrul IPJ Prahova, unde s-a remarcat prin incompetenta crasa si multiple fapte de coruptie, unele pur si simplu „găinarii”.

Ca si prietenul sau, procurorul „Portocala”, Frangulea Alexandru – alias Capitan la 15 ani – s-a remarcat prin arestarea ilegala a unui om de afaceri care dupa ce acesta a stat 10 luni in arest s-a constatat un prejudiciu ZERO, pe firma anchetata de acest incompetent.

Tot pe când „lucra” la economic in IPJ Prahova, Frangulea Alexandru – alias Capitan la 15 ani – efectua controale in  Oborul din Ploiesti. Aici, a pantentat o schema de mare maestru in faradelegi. Toti tarabagii din Piaţa Obor aveau voie sa isi vanda marfurile doar daca luau de la Capitan la 15 ani bani cu CAMATA! Cine indraznea sa nu apeleze la ajutorul sau pentru imbogatirea proprie, era drastic „potcovit”, cu amenzi si nu numai. Sa nu mai spunem de „vămuiri”…

Era renumit pentru sicanele facute colegilor prin apelarea cu sesizari false la Corpul de Control al Ministrului M.A.I.

Ultima astfel de incercare de a haitui colegii din economic cu acest Corp de Control s-a intors impotriva Capitanului la 15 ani. Astfel, seful său (Câinele Roșu) s-a ales cu o sesizare la parchet unde a fost si condamnat cu suspendare pentru pastrarea la sertar a unui dosar penal ce il avea ca subiect pe fiul unui sef al IPJ Prahova.

„Capitan la 15 ani” a fost salvat, dar a fost mutat la 955 in cadrul IPJ Prahova, unde a zacut ceva timp pe post de „telefonista”, de unde a fost iarăși salvat de procuroarea de la Parchetul General (E. R.) si mutat la cadre la IPJ Prahova, acolo unde a ramas cativa ani de zile.

Aceeasi procuroare il salveaza din nou (dupa cativa ani) si il aduce la BCCO Prahova unde este marginalizat de colegi si unde s-a remarcat prin FURTURI, chiar furturi de la colegii de la BCCO.

De mentionat ca aceasta „mutare” s-a efectuat impotriva vointei lui Eugen Serghie (care s-a opus vehement avand in vedere ca avea cunostinta de faptele sale infractionale), comisar-sef la Brigada de combatere a criminalitatii organizate la aceea data.  Daca tot este la pensie, acum domnul Dosaru Viorel poate că va spune public de la cine a primit „presiuni”/ordin pentru mutarea „Capitanului la 15 ani” de la cadre la BCCO.

Frangulea Alexandru – alias Capitan la 15 ani – fura chiar de la colegii sai de la BCCO. S-a remarcat chiar prin furtul unui sigiliu M.A.I. al lui Spiridon Nicoleta și, dupa cateva zile, l-a aruncat prin birou sa lase impresia ca aceasta l-a pierdut.

Cand si-a dat seama ca la noul loc de munca nu poate sa avanseze conform stilului sau care i-a adus porecla de „Capitan la 15 ani”, Frangulea Alexandru da din „urechiusele” sale corupte si ajunge sef la Arme si Munitii, serviciul in care incepe sa isi faca relatii cu oameni de afaceri (si nu numai), efectuand controale absconse in beneficiul unor societati comerciale si in detrimentul altora, sa nu credeti ca pe „ochi frumosi”.

Si ajungem in zilele noastre, cand Mafia din varful MAI il numeste pe coruptul Capitan la 15 ani chiar la Anticoruptie, pentru interesele grupării.

Frangulea Alexandru – alias Capitan la 15 ani – a terminat o faclutate absconsa (ca si prietenul sau, procurorul Portocala care terminase o facultate de „Arte”) si este posesorul unei diplome prin Republica Moldova, diploma care contine 7 file in limba rusa! Facem anticoruptia cu astfel de personaje? Frangulea Alexandru – alias Capitan la 15 ani – a castigat in instanta pe aceasta problema doar prin „non – combatul” celor de la IPJ Prahova, pe lipsa de procedura, nu ca ar fi avut dreptate!

După acest material, vă prezentăm și postarea care vizează „influencerul” Vasilescu:

Declaratia integrala a politistului:

Ma numesc Cioriia Gheorghe Giorgian, sunt absolvent al Academiei de Politie Alexandru Ioan Cuza din Bucuresti promotia 2022, iar in prezent sunt subinspector de politie in cadrul Directiei Generale Anticoruptie, Serviciul Judetean Anticoruptie Olt.

Dupa finalizarea studiilor, m-am inscris la facultatea de drept european si international din cadrul Universitatii Nicolae Titulescu din Bucuresti pentru completarea studiilor. In data de 04.07.2023 a trebuit sa sustin examenul de licenta la facultatea anterior mentionata, sens in care am fost chemati sa ne prezentam la ora 08:00 pentru a ne fi verificate cartile de identitate si a ne baga in salile in care vom sustine efectiv examenul de licenta.

Unul dintre supraveghetori, al carui nume il voi aminti putin mai tarziu, a inceput sa strige numele studentilor in jurul orei 8:20, iar in momentul in care mi-a fost strigat numele, nereusind sa ajung foarte rapid la dumnealui, pentru a-i putea prezenta cartea de identitate, acesta fiind nevoit sa strige numele meu de 2 ori, a procedat intr-o maniera malitioasa, folosind urmatoarele cuvinte „hai ba ce faci, stau dupa tine”, zicandu-mi sa scot mai repede cartea de identitate ca sa i-o prezint, insa in momentul in care am scos portofelul pentru a putea prezenta cartea de identitate, acesta s-a deschis la compartimentul unde am legitimatia de serviciu, fiind exact langa compartimentul in care am buletinul, dumnealui putand observa faptul ca sunt politist, lucru important in ceea ce va voi povesti mai tarziu.

Dupa cele intamplate eu i-am raspuns ca noi, studentii, stam dupa dumnealui, avand in vedere ca intrarea in sali ar fi trebuit sa se faca incepand cu ora 08:00. Ulterior, in timpul examenului de licenta, colegii din sala solicitau sa mearga la toaleta, iar asistentul/profesorul universitar sus amintit a avut o reactie malitioasa din nou, adresandu-ne, noua, tuturor o intrebare ironica, intrebandu-ne daca procedam in acelasi fel in cazul in care eram la sustinerea examenului la INM, moment in care eu l-am intrebat pe dumnealui daca cele doua institutii se pot compara, respectiv Universitatea Nicolae Titulescu si Institutul National al Magistraturii, moment in care acesta s-a enervat foarte tare, spunandu-mi ca sunt obraznic, si solicitandu-mi sa ii inmanez cartea de identitate ca sa ii faca o poza.

Imediat dupa ce a primit cartea de identitate de la mine, acesta a scos telefonul, tinand cartea de identitate intr-o pozitie care sa ii permita sa o fotografieze, moment in care eu i-am spus faptul ca nu este legal sa faci poze dupa cartea de identitate a altei persoane, acestea fiind date cu caracter personal, totodata zicandu-i ca daca vrea sa aiba datele mele, sa ia o foaie si sa le noteze(desi datele cu caracter personal pot fi notate doar intr-o agenda inregistrata). In acel moment mi-a inmanat cartea de identitate si m-a mutat intr-o alta banca, undeva in spatele clasei. In momentul in care m-am asezat in banca, acesta s-a asigurat de faptul ca nu il aude nimeni, si m-a intrebat ironic „Ba esti prost?” dupa care mi-a luat cartea de identitate si a dus-o la catedra pentru a imi nota datele de pe aceasta(cel mai probabil intr-o agenda personala sau pe o foaie, nicidecum intr-o agenda inregistrata), sau poate chiar a pozat-o, nu am certitudine ce a facut cu cartea mea de identitate.

Dupa aproximativ 3 minute, acesta s-a intors la mine, mi-a dat inapoi cartea de identitate si m-a intrebat in repetate randuri unde lucrez ca sa vorbeasca el cu sefii mei( lucru destul de important in cele pe care le voi relata). Moment in care i-am spus faptul ca lucrez in cadrul Directiei Generale Anticoruptie si ca poate vorbi cu domnul Liviu Vasilescu care este Director General, dar totodata l-am intrebat si pe dumnealui cine este, moment in care acesta mi-a spus ca este Nicolescu Alin Sorin, judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie si m-a asigurat de faptul ca va vorbi cu domnul Vasilescu ca sa ii povesteasca cele intamplate.

De retinut este faptul ca acesta si-a declinat calitatea de judecator pentru a ma ameninta si intimida spunandu-mi ca atitudinea mea nu este una demna de un politist, moment in care i-am zis ca atitudinea lui nu este una demna de un judecator, eu fiind un simplu student care dorea doar sa-si sustina examenul de licenta.

Aceasta intamplare fiind o speta aproape identica cu aceea a procurorului Daniel Horodniceanu, doar ca aici, amenintarile facute de domnul judecator de la Inalta Curte de Casatie si Justitie nu au fost desarte, pentru ca, in aceeasi data in care am sustinut examenul de licenta, adica 04.07.2023, la ora 22:14 primesc mesaj pe WhatsApp de la seful Serviciului Judetean Anticoruptie Olt (seful meu nemijlocit) , mesaj care spunea ca trebuie sa ma prezint la directie in ziua imediat urmatoare, adica 05.07.2023 la ora 10:00 pentru a ma vedea cu domnul Director General Liviu Vasilescu, fara a imi fi comunicat vreun motiv.

De asemenea, in momentul in care am intrebat daca ma pot deplasa cu autoturismul de serviciu, mi s-a comunicat ca a fost data dispozitie sa nu mi se permita sa folosesc autoturismul de serviciu.

In data de 05.04.2023, ora 06:00, am procedat la deplasarea spre Directia Generala Anticoruptie din municipiul Bucuresti, cu autoturismul personal, pentru a ma prezenta la biroul domnului Director General. In jur de ora 09:25 am intrat in sediul Directiei Generale Anticoruptie, unde in momentul in care jandarmul m-a salutat, m-am prezentat, am spus cine sunt si de ce am venit, sens in care acesta a apelat-o pe doamna secretar a domnului Director General Liviu Vasilescu, care i-a comunicat jandarmului sa imi zica sa merg catre biroul domnului Vasilescu. Lucru care s-a si intamplat, am ajuns la biroul domnului Director General la ora 09:30, asteptandu-l pe acesta pana undeva in jur de ora 10:00. La ora mentionata anterior, si-au facut aparitia domnul Director General, chestor sef de politie, Liviu Vasilescu si doamna Director General Adjunct, comisar-sef de politie, Manuela Popescu, acestia invitandu-ma in biroul domnului Director General pentru a putea discuta.

Acestia m-au intrebat daca stiu de ce sunt aici, raspunsul din partea mea fiind unul negativ. Apoi acestia mi-au spus ca ma aflu acolo din cauza discutiei purtate cu domnul judecator Nicolescu Alin Sorin, iar domnul Vasilescu chiar spunandu-mi ca daca nu imi place la Directia Generala Anticoruptie, sa plec la politie, fiind oarecum o amenintare voalata din partea lui.

Atat domnul Director General cat si doamna Director General Adjunct au inceput sa imi zica ca atitudinea mea a fost una gresita si ca am facut de ras Directia Generala Anticoruptie prin atitudinea pe care am avut-o (aparent, sa nu fii lasat calcat in picioare, sa fii demn si sa nu accepti abuzurile inseamna sa patezi imaginea si sa faci de ras institutia), acestia spunandu-mi totodata ca domnul judecator Nicolescu Alin Sorin, si-a sunat unii prieteni din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie, prieteni care l-au sunat pe domnul Director General Liviu Vasilescu ca sa il intrebe de mine si sa ii povesteasca speta intamplata.

Totodata mi-au fost adresate anumite intrebari legate de viata personala care nu aveau nicio legatura cu cele intamplate, am fost intrebat cu ce se ocupa parintii mei, probabil pentru a vedea daca sunt si eu „cineva” si daca am anumite „relatii” la oameni influenti, de genul celor pe care le are domnul judecator Nicolescu Alin, de raspunsul meu depinzand probabil modul in care ei ma vor trata in continuare.

De mentionat este faptul ca in momentul in care am incercat sa imi spun punctul de vedere, nu am fost lasat, pentru ca atat Directorul General cat si doamna Director General Adjunct ma intrerupeau, spunandu-mi in repetate randuri ca eu am gresit, ca sunt mai mic, fiindu-mi adus ca argument si faptul ca poate pe viitor, voi comite vreo infractiune si voi fi judecat chiar de domnul judecator Nicolescu Alin Sorin si ca nu este bine sa il supar.

Mi-a fost reprosat si faptul ca nu apreciez faptul ca lucrez in cadrul Directiei Generale Anticoruptie, fiindu-mi zis ca daca eram la rutiera, nici macar pe hol nu stateam (lucru si comparatie care nu-si aveau sensul acolo). De mentionat este faptul ca pe tot parcursul conversatiei purtate intre mine si domnul Director General si doamna Director General Adjunct, domnul Liviu Vasilescu comunica cu cineva prin intermediul mesajelor pe telefon, probabil folosind aplicatia WhastApp, banuiala mea este ca persoana cu care acesta comunica fiind chiar domnul judecator Nicolescu Alin Sorin, iar la un moment dat, in timp ce comunicam cu doamna Manuela Popescu, domnul Liviu Vasilescu m-a fotografiat, lucru pe care l-am putut constata pentru ca am observat ca avea telefonul indreptat spre mine si nu il avea pe modul silentios, fiind surprins de acel sunet specific din momentul in care faci o poza cu telefonul, poza pe care probabil a facut-o ca sa i-o trimita domnului judecator Nicolescu Alin Sorin care aparent gestioneaza politica de cadre din cadrul Directiei Generale Anticoruptie si care are destinele ofiterilor de politie din cadrul acestei structuri in mainile lui, lucru care a putut fi demonstrat prin faptul ca am fost chemat de urgenta, in ziua imediat urmatoare asa zisului conflict dintre mine si el, la domnul Director General.

Mentionez faptul ca pe tot parcursul discutiilor purtate dintre mine si domnul Director General si doamna Director General Adjunct, cei doi au incercat in repetate randuri sa foloseasca tactici de manipulare si sa ma convinga ca eu am gresit si sa-mi zica „sa o las asa” (lucru pe care incercau sa il faca, deoarece undeva in timpul conversatiei eu am zis ca ma gandesc sa ii fac plangere domnului judecator la Inspectia Judiciara).

Un alt lucru destul de important este ca pe tot parcursul conversatiei, domnul Director General, Liviu Vasilescu, imi zicea „Lucica” (probabil facand confuzie de la Giorgian la Lucian), lucru care releva cam cat de mult inseamna, pentru institutia pe care el o conduce, un tanar ofiter de politie. Totodata, cei doi mi-au zis sa ma duc la Inalta Curte de Casatie si Justitie si sa imi cer scuze personal domnului judecator fiindu-mi argumentat si faptul ca daca domnul judecator depunea plangere( acesta neavand vreun motiv sa depuna plangere pentru ca ceea ce am facut eu a fost complet legal, eu fiind in acel moment un simplu student care doar si-a sustinut punctul de vedere si a cerut sa ii fie respectate drepturile) eu urma sa fiu mustrat, iar in momentul in care eu le-am zis ca nu vreau sa ma duc sa imi cer scuze, acestia au insistat, lucru care nu mi-a lasat alta varianta decat sa ma conformez, sens in care mi-a fost inmanat numarul domnului judecator pe un biletel, pentru a ii da un mesaj cand ajung la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Acestia mi-au zis sa ma duc la doamna psiholog si dupa aceea sa ma deplasez catre domnul judecator pentru a imi cere scuze (lucru pe care eram gata sa il fac pentru ca imi era frica de influenta pe care acesta o are asupra institutiei din care fac parte, institutie care ar fi trebuit sa nu fie influentata de presiunile politice si de presiunile magistratilor, lucru care m-a socat si m-a lasat cu un dezgust total).

Dupa discutiile purtate cu doamna psiholog, de altfel, singura care a fost dispusa sa asculte si punctul meu de vedere (de retinut ca si aceasta a fost probabil o forma de intimidare a mea, pentru a imi arata ca aceasta este o metoda pe care domnul Director General si doamna Director General Adjunct o pot folosi pentru a imi face rau), m-am deplasat catre Inalta Curte de Casatie si Justitie, sens in care i-am dat mesaj domnului judecator in momentul in care am plecat de la Directia Generala Anticoruptie, spunandu-i ca ajung in 30 minute, si inca un mesaj in momentul in care am ajuns. Am asteptat in fata Inaltei Curti de Casatie si Justitie aproximativ o ora, fara sa primesc vreun mesaj de la domnul judecator (aceasta fiind dispozitia data de domnul Director General Liviu Vasilescu, sa astept acolo oricat ar fi necesar), iar la un moment dat primesc un apel telefonic de la doamna Director General Adjunct, Manuela Popescu care imi comunica ca domnul judecator Nicolescu Alin Sorin este la sediul Directiei Generale Anticoruptie si ca pot pleca spre casa, lucru pe care l-am si facut.

La un moment dat, la ora 15:08, respectiv 15:09 primesc doua mesaje pe WhatsApp din partea domnului judecator Nicolescu Alin Sorin, mesaje care spun urmatoarele lucruri „Sper sa intelegi ceva din ecuatia asta pt ca ti a trecut un glont pe la ureche…” respectiv „..si atentie la steroizi ca o aa ti prajeasca creierul”.

Un lucru care trebuie avut in considerare este faptul ca aceasta nu este o atitudine demna de un judecator, mai ales de un judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Acest om are in mana soarta anumitor persoane, acest om care este incadrat pe o functie unde nu ar trebui sa fie oameni de genul dumnealui, unde ar trebui sa fie oameni corecti si impartiali, oameni care nu fac abuz de functia pe care o au la ordinea zilei, oameni care nu se joaca cu destinele altor persoane pentru amuzament, oameni care nu folosesc un limbaj de genul pe care domnul judecator Nicolescu Alin Sorin il foloseste, si desigur, oameni care nu fac amenintari atat verbale, dar si prin intermediul mesajelor

Totodata, aceasta intamplare ma face sa imi fie frica sa mai lucrez in spete in care vor fi cercetati oameni influenti deoarece v-am prezentat exemplul perfect de ce se intampla in momentul in care doar ai pareri contradictorii cu cineva cu o functie inalta, ce sa mai zic de momentul in care faci cercetari cu privire la o persoana de genul.

Mentionez faptul ca ma tem pentru cariera mea deoarece domnul judecator Nicolescu Alin Sorin pare sa fie atat de influent incat sa poata controla conducerea Directiei Generale Anticoruptie ca pe niste simple marionete. Totodata, avand in vedere faptul ca influenta dumnealui pare sa fie atat de mare, exista posibilitatea ca acesta sa aiba influenta si la nivelul DGPI, acesta putand sa faca presiuni ca sa imi fie retras accesul la informatii clasificate.

D.I.G.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *