Iar a venit ursul, iar a plecat ursul!

Administrație| 14.08.2023| 232| 0| Virgil Rădulescu

Toate autoritățile – alea despre care v-am mai spus în materialele anterioare referitoare la ursul devenit deja comunitar prin Ploiești – cu primarul în frunte au desfășurat o altă acțiune de căutare a ursului.

Ursul a fost revăzut pe străzile de la marginea orașului. La rândul lui, ursul a revăzut putirința autorităților locale.

În sprijin, ISU Brașov a reintervenit cu o dronă dotată cu cameră de termoviziune. Căutările au început la ora 22.00 și s-au încheiat în jurul orei 01.30, în zona Vega, unde a fost văzut ultima dată bietul animal hăituit, însă, fără rezultat.

Dansul ursului continuă.. Dacă nu se va preda, clar, trebuie să-l acceptăm ca pe un simplu maidanez.

Ursul s-a tot jucat „De-a v-ați ascunselea”, dar, de acum, chiar joacă „Leapșa” cu autoritățile locale.

Vineri, ISU Prahova a informat că, începând cu ora 22.00, se vor constitui echipaje mixte care vor acționa pentru identificarea ursului. Așadar, dacă va fi identificat, măcar vom afla cum îl cheamă.

Din cadrul ISU Prahova au fost alocate următoarele mijloace: o autospecială pentru intervenția la descarcerare și o ambulanță SMURD. Descarcerarea, probabil, va fi utilă dacă ursul fură vreo mașină și face accident sau dacă va fi descoperit într-un seif. În cazul în care ursul leșină de râs, atunci e timpul să intervină echipajul SMURD.

Primarul municipal, Andrei Volosevici, a anunţat că va propune cumpărarea a două drone dotate cu cameră cu termoviziune, în condiţiile în care animalele sălbatice şi-au mai făcut apariţia în Ploieşti, iar reprezentanţii Asociaţiei de Vânătoare i-au transmis primarului un mic secret: în zonele din jurul oraşului se estimează că ar trăi mai mulţi urşi.

Mai mult, primarul Volosevici zice că prin oraș ar fi fost văzut și un mistreț. Mâine-poimâine, vom intra în  lockdown dacă apar și veverițele, castorii, focile cu burta albă, dropiile, nagâții, inorogii samd…

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *