Fructele care îngrașă mai mult decât prăjiturile

Sănătate| 14.08.2023| 243| 0| Petrache Ecaterina

Recomandarea de a consuma cât mai des fructe și legume impune și moderație, atunci când vorbim de unele fructe.

Capcana în care cad mulți este aceea de a înlocui cu fructe o prăjitură. Puțini sunt conștienți că unele fructe pot contribui la creșterea în greutate mai mult decât o prăjitură. Asta în situația în care depășim cantitatea optima.

Avocado, deși conține grăsimi sănătoase, are un aport caloric considerabil. Cu toate acestea, conținutul său bogat în grăsimi sănătoase și fibre îl transformă într-un aliment satios și plin de nutrienți.

Banane: Bogate în potasiu și fibre, bananele se remarcă printr-un conținut caloric mai ridicat în comparație cu alte fructe, datorită carbohidraților pe care îi conțin.

Cocos: Nuca de cocos și produsele derivate, precum laptele și uleiul de cocos, au o valoare calorică semnificativă datorită conținutului lor de grăsimi saturate și carbohidrați.

Struguri: Deși furnizează antioxidanți și substanțe nutritive, strugurii sunt înzestrați cu o cantitate ridicată de zahăr natural. O porție mai mare de struguri poate aduce aport semnificativ de calorii.

Caise: Caisele uscate conțin cea mai mare concentrație de calorii și zahăr.

Chiar și în starea lor naturală, caisele pot contribui la acumularea de kilograme, iar varianta confiată este cu atât mai „problematică” pentru greutate.

Cireșele: Sunt o sursă de antioxidanți și substanțe nutritive, dar conțin și o cantitate semnificativă de zahăr. Consumate în cantități mari, pot adăuga mai multe calorii decât ne-am aștepta.

Mango: Delicios și plin de vitamine, mango are totuși un conținut ridicat de zahăr și calorii. Consumat în exces, poate contribui la luarea în greutate.

Pe lângă acestea, pepenele roșu și galben, perele, precum și merele consumate în exces pot duce la acumularea de kilograme în plus.

Este important să reținem că toate aceste fructe aduc și aporturi valoroase din punct de vedere nutritiv și pot fi integrate într-o dietă echilibrată, în porții moderate.

 

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *