Marșul Bicicliștilor, sâmbătă, la Ploiești

Actualitate| 11.08.2023| 77| 0| Petrache Ecaterina

Ziua Internațională a Tineretului este marcată la Ploiești printr-un eveniment aparte. Fundația Județeană pentru Tineret Prahova organizează campania”Un oraș pentru oameni – Marșul Bicicliștilor – Ediția I”, acțiune dedicată recunoașterii și sprijinului pentru tinerele generații.” În această zi specială, nu putem să ignorăm un aspect esențial pentru tineri și pentru toți locuitorii unui oraș modern, dezoltarea infrastructurii urbane: pistele pentru biciclete.” se precizează in comunicat.

Campania ”Un oraș pentru oameni” este marșul de conștientizare a importanței contruirii unor piste de biciclete pentru a promova un mijloc de transport alternativ. Un oraș pentru oameni implică crearea unui mediu urban prietenos și sustenabil, care să încurajeze interacțiunea socială, să ofere acces facil la servicii și să protejeze mediul înconjurător. De-a lungul timpului, infrastructura urbană s-a adaptat la cerințele și nevoile orașelor în schimbare, iar importanța pistelor de biciclete a devenit din ce în ce mai evidentă.

Acțiunea se desfășoară sâmbătă, 12 august, începând cu ora 10:00, când participanții se vor întâlni pe eplanada Palatului Culturii. Pentru buna desfașurare a evenimentului, Primăria Ploiești anunță închiderea circulației rutiere și eliberarea parcării pe strada Erou Călin Cătălin (colț cu B-dul Republicii până la colț cu str. Emile Zola – zona dintre Palatul Culturii și Palatul Administrativ – intrarea B).

După întâlnirea participanților, la 10.30 bicicliștii vor pleca spre giratoriul Caraiman unde vor  întoarce spre Gara de Sud și retur la esplanada Palatului Culturii ca punct terminus.

Între 11:00- 13:00 sunt programate discuții cu trecătorii și împărțirea de pliante tematice + info-points și discuții cu reprezentanți ai cluburilor sportive de ciclism: Club Sportiv Petrolul Ploiești, FRZ Road Academy.

La ora 13:00 se incheie evenimentul.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *