Noi marcaje rutiere

Actualitate| 10.08.2023| 88| 0| Petrache Ecaterina

Românii care pleacă in această perioadă de concedii în țări occidentale este bine să știe că, în unele orașe europene au apărut modificări menite să reglementeze traficul.

Nu este vorba despre schimbarea legislației rutiere, ci despre noi benzi de circulație dedicate pietonilor  și bicicliștilor.

Benzi de circulație colorate

Pe măsură ce tot mai mulți oameni renunță să mai circule cu autoturismul personal, alegând să se deplaseze cu mijloacele de transport în comun, în Occident se pune problema rezolvării unei situații des întâlnite. Este vorba despre necesitatea de a crea o infrastructură rutieră care să permită coexistența  mijloacelor alternative de transport, biciclete, trotinete, mopede etc cu vehiculele tradiționale. În aceste condiții s-a ajuns la soluția unor benzi de circulație dedicate,  care nu vor permite mașinilor și/sau motocicletelor să se deplaseze pe acolo. De asemenea, vor fi și benzi pentru pietonii care se plimbă sau ies la alergat. Și aceștia vor avea o bandă dedicată.

Aceste noi măsuri se aplică doar drumurilor cu trafic ușor sau celor cu tronsoane mari, cu lățime suficientă.

Și pentru că o bandă de circulație albă nu prea mai atrage atenția șoferilor, noile  marcaje rutiere vor avea dungi colorate, astfel alegându-se culori vibrante, roz și verde.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *