Mai multe porții în Programul ”Cornul și laptele”

Social| 09.08.2023| 104| 0| Petrache Ecaterina

Programul ”Cornul și Laptele” se schimbă în acest an școlar. Noua variantă a fost publicată in Monitorul Oficial și prevede mai multe porții de fructe, legume, lapte, produse lactate şi de panificaţie pentru preşcolari şi elevi. Programul are ca scop să promoveze o alimentaţie sănătoasă, să stimuleze consumul de produse locale dar include și activităţi educative legate de originea şi beneficiile produselor distribuite. Copiii cu intoleranțe alimentare vor primi un pachet  adaptat acestor restricții.

De acest program vor beneficia aproape 1,9 milioane de preşcolari şi elevi, care vor primi pe parcursul săptămânii câte două porţii de fructe şi/sau legume (comparativ cu una, anul trecut), trei porţii de lapte (față de două), două porţii de produse lactate (față de una) şi cinci porţii de produse de panificaţie (în loc de trei).

Pentru anul şcolar 2023-2024, bugetul programului este de aproape 750 milioane lei, din care 86 milioane reprezintă ajutor financiar din partea Uniunii Europene, iar restul ajutor financiar naţional.

Activităţile educative care însoţesc programul sunt diverse şi au ca scop să îi familiarizeze pe copii cu originea şi beneficiile fructelor, legumelor, laptelui şi produselor lactate. Printre acestea se numără: vizite la ferme, stațiuni de cercetare, expoziții, târguri, concursuri tematice, degustare, grădinărit la nivelul şcolii, zile tematice dedicate consumului de fructe, legume, lapte şi produse lactate, materiale didactice și educative.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *